5 Τρόποι που ο διαβήτης με έκανε καλύτερη Μαμα

μαμά

Το άρθρο γράφτηκε από τη Σίσι Μοράλες και δημοσιεύτηκε στο DiabetesDaily.
Υπάρχουν μέρες που σκέφτομαι πως ο διαβήτης είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για ολόκληρη την οικογένειά μου. Αισθάνομαι ένοχη για τα έξτρα έξοδα υγείας που πρέπει να καλύψουμε ή όταν δεν μπορώ να βοηθήσω τον άντρα μου να κουβαλήσει τα ψώνια στο σπίτι και δεν μου αρέσει όταν αναβάλω το παιχνίδι με τα παιδιά μου λέγοντας “συγγνώμη, η μαμά πρέπει να διορθώσει το σάκχαρό της”.

Ένας τρόπος να αντιμετωπίσω αυτά τα συναισθήματα είναι να ρωτήσω τον εαυτό μου “με ποιο τρόπο ο διαβήτης με κάνει καλύτερη μαμά;”

1. Οι γονείς με διαβήτη μπορούν μάθουν στα παιδιά τους την ευγνωμοσύνη. Χρειάζεται δύναμη για να ξυπνάς με σάκχαρο 240 mg/dL, να καταφέρνεις να ξεπεράσεις τη νωθρότητα μετά από έναν κακό ύπνο και να καλωσορίζεις τη μέρα με χαμόγελο. Η ζωή είναι πάντα ευκολότερη όταν κοιτάμε τη θετική της πλευρά και τα παιδιά το μαθαίνουν αυτό όταν μας παρακολουθούν να αντιμετωπίζουμε τον διαβήτη μας.
2. Οι γονείς με διαβήτη μπορούν να διδάξουν την επιμονή. Τα παιδιά, μας βλέπουν να παλεύουμε να διαχειριστούμε το σάκχαρο και παρόλο που δεν μπορούν να βοηθήσουν, παρατηρούν πως προσπαθούμε ξανά και ξανά να πετύχουμε τα καλύτερα νούμερα. Μας βλέπουν να ακολουθούμε μια σωστή διατροφή, να ασκούμαστε, να πηγαίνουμε στο γιατρό και να παίρνουμε τα φάρμακά μας.
3. Οι γονείς με διαβήτη δείχνουν στα παιδιά τους πως δεν χρειάζεται να είναι κάποιος τέλειος. Η τελειότητα είναι μια ψευδαίσθηση. Ξέρουμε πως δεν μπορούμε να είμαστε τέλειοι διαβητικοί ή τέλειοι γονείς. Είναι μεγάλο μάθημα για τα παιδιά.
4. Οι γονείς με διαβήτη συμπονούν. Η ζωή με τον διαβήτη μπορεί να σε πληγώσει ή ακόμα και να σε θυμώσει, οι άνθρωποι με διαβήτη το γνωρίζουν αυτό και  έχουν την τάση να δείχνουν συμπόνοια στους άλλους. Για τους γονείς με διαβήτη είναι πιο εύκολο να συμπονέσουν να τα παιδιά τους και να ακούσουν τις ανησυχίες τους. Ξέρουν πως είναι να είσαι εκεί για κάποιον που πονάει.
5. Οι γονείς με διαβήτη ζουν στο τώρα. Οι διαβητικοί ανησυχούν λίγο παραπάνω από τον μέσο άνθρωπο για την υγεία τους και τη ζωή τους. Έχω ακούσει πολλούς γονείς με διαβήτη να λένε πως είναι ιδιαίτερα ενήμεροι για τον πολύτιμο χρόνο που έχουν με τα παιδιά τους γιατί ζουν με μια αίσθηση “επείγοντος” που πυροδοτείται από τη νόσο.  Γνωρίζουμε καλά πως το σάκχαρο μπορεί να μας κάνει κάποιες φορές ιδιαίτερα ευάλωτους και γνωρίζουμε πως ο χρόνος αυξάνει τον κίνδυνο των επιπλοκών και θέλουμε να αγκαλιάσουμε τις στιγμές που έχουμε με τα παιδιά μας και να μην τις αφήσουμε για αργότερα.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Ποιά είναι η σχέση Σακχαρώδους Διαβήτη και Στοματικής Υγείας;

 Tα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με αυξανόμενες επιστημονικές μαρτυρίες, υποστηρίζεται μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της στοματικής υγείας και διαφόρων νοσημάτων γενικής υγείας, όπως η καρδιαγγειακή νόσος και ο σακχαρώδης διαβήτης.