«Ημέρες Υγείας και Ποιότητας ζωής»

χανιά

Πρόγραμμα ενημέρωσης και αγωγής -προαγωγής υγείας, με γενικό τίτλο «Ημέρες Υγείας και ποιότητας ζωής», θα εφαρμοστεί το φετινό καλοκαίρι στα Χανιά.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε σήμερα από στελέχη δομών και υπηρεσιών του Δήμου, θα εφαρμοστεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες της πόλης και έχει ως βασικό στόχο την άμεση υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Το πρόγραμμα «Ημέρες Υγείας και ποιότητας ζωής» προβλέπει περιοδεία της Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής από σήμερα 7 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, με 21 συνολικά δράσεις.
Οι δράσεις αυτές αφορούν:
Πρόγραμμα αγωγής υγείας, πρόληψης και ευαισθητοποίησης στην Κοινότητα με τίτλο «πρόληψη ανάσα ζωής»: Απευθύνεται στους κατοίκους που διαμένουν στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χανίων και έχει σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις σύγχρονες παθήσεις, όπως υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης και άλλες.
Τη δράση θα στηρίξουν οι νοσηλεύτριες των ΚΑΠΗ και διατροφολόγοι, που θα πραγματοποιούν διαγνωστικούς ελέγχους, θα ενημερώνουν και θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια.
Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην αλληλεγγύη «Στήριξε και Στηρίξου»: Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά με βιωματικά παιχνίδια, στην έννοια της αλληλεγγύης αλλά και να ενημερώσει για τις δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Χανίων.
Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην ισότητα των δυο φύλων «κορίτσια αγόρια ίσα σε όλα»: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και σκοπό έχει να τα ευαισθητοποιήσει στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.
Πηγή: http://www.real.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα