Τα 10 μυστικά της μακροζωίας των ανθρώπων με διαβήτη

μακροζωίας

Ο Δρ Έλντερμαν* μας μιλάει για τα 10 μυστικά της μακροζωίας των ανθρώπων με διαβήτη.
1. Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε τα πάντα γύρω από τον διαβήτη και να μοιράζεστε τις πληροφορίες αυτές με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Επίσης, να γνωρίσετε τα ABC σας: Α1c και Ασπιρίνη (Aspirin), Πίεση του αίματος (Blood pressure) και Χοληστερόλη (Cholesterole).
2. Να κάνετε όλα τα ετήσια check up (γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, πίεση αίματος, βάρος, οφθαλμολογικό έλεγχο, νεφρά, πόδια, καρδιά, δόντια και ούλα) για να μπορείτε να βοηθήσετε την υγεία σας, αλλά και για να εντοπίσετε πιθανές επιπλοκές σε αρχικό στάδιο.
3. Να γνωρίζετε τους αριθμούς σας – να ελέγχετε το σάκχαρό σας, ακριβώς όπως σας έχει πει ο ιατρός σας.
4. Να γνωρίζετε τα φάρμακα και τις αγωγές που χρησιμοποιείτε – να ξέρετε τί παίρνετε και γιατί.
5. Όσον αφορά τη διατροφή, να προσέχετε πολύ το μέγεθος της μερίδας σας και να καταναλώνετε γλυκά ή άλλες – όχι τόσο υγιεινές – τροφές με μέτρο. Επίσης, γεμίζετε το πιάτο σας με τροφές που είναι πράσινες, κίτρινες και κόκκινες.
6. Κάντε άσκηση. Η φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική στην διαχείριση του διαβήτη. Οι νέες δραστηριότητες χρειάζονται προσοχή, αλλά οπωσδήποτε βρείτε έναν τρόπο να ασκήστε στην καθημερινή σας ρουτίνα.
7. Μια από τις αγαπημένες συμβουλές του Δρ. Έντελμαν περιλαμβάνει τα συναισθήματα. Προτρέπει του ανθρώπους με διαβήτη να παραμένουν θετικοί, να μην θυματοποιούν τον εαυτό τους και να έχουν αίσθηση του χιούμορ.
8. “Είστε ο καλύτερος συνήγορος του εαυτού σας” λέει ο Δρ. Έντελμαν και επιμένει πως οι άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
9. Είστε υπεύθυνοι για τον διαβήτη σας. Βοηθάει να σκέφτεστε πως η διαχείριση του διαβήτη σας είναι δική σας ευθύνη και όχι του γιατρού ή μελών της οικογένειάς σας.
10. Δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσετε να διαχειρίζεστε τον διαβήτη σας.
*Ο Δρ Έλντερμαν είναι ειδικός στην Ενδοκρινολογία και στον Μεταβολισμό, καθηγητής ιατρικής στο τμήμα Διαβήτη και Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιεγκο. Είναι επίσης διευθυντής της Διαβητικής Ιατρικής VA Medical Center και Εκδότης των “Insulin and Diabetes”, “Obesity” και “Metabolic Syndrome”.
GlykouliGr
Πηγή: https://www.diabetesdaily.com/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα