Ταϊλανδέζικη Κοτοσαλάτα

Ταϊλανδέζικη Κοτοσαλάτα

Οι χυμοί από το τηγάνι κάνουν και για βινεγκρέτ σε αυτή τη Ταϊλανδέζικη Κοτοσαλάτα!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 214, Γ.Φ. 2.3, Πρωτεΐνες 29.1 g, Υδατάνθρακες 8 g, Λίπος 7.2 g (από τα οποία κορεσμένα τα 12 g), Ίνες 2 g
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 20′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
1/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλο (χρησιμοποιήστε κύβο)
2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. ταϊλανδέζικη fish sauce
1 κ.σ. soy sauce χαμηλή σε νάτριο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.γ. φρουκτόζη
½ κιλό στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια ανάμικτη πράσινη σαλάτα
1/4 φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένα, καβουρντισμένα φιστίκια χωρίς αλάτι
Φέτες λάιμ ή λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αναμίξτε τα πρώτα 6 συστατικά σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μείγμα του ζωμού και ανακατέψτε για να πάει παντού. Αφήστε το να κάτσει για 3 λεπτά.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίστε το κοτόπουλο κρατώντας τη μαρινάδα. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετε για 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τη μαρινάδα και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράσει για 1 λεπτό ή μέχρι να πήξει λίγο. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Αναμίξτε τη σαλάτα και τον βασιλικό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το μίγμα του κοτόπουλου και ανακατέψτε. Βάλτε 1 1/4 φλιτζανιού σαλάτα στο καθένα από 4 πιάτα. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με 2 κ.σ. κρεμμύδι και 1 1/2 κ.γ. φιστίκια. Σερβίρετε αμέσως. Σερβίρετε με φέτες λάιμ, αν θέλετε.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα