Μοσχαρίσιο φιλέτο με κρούστα πιπεριού και σκόρδου με σος Μαυροδάφνης

Μοσχαρίσιο φιλέτο

Σερβίρετε το μοσχαρίσιο φιλέτο σας με φρέσκα φασολάκια στον ατμό!
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 193, Γ.Φ. 1.2, Πρωτεΐνες 25.5 g, Υδατάνθρακες 6 g, Λίπος 7.4 g (από τα οποία κορεσμένα τα 2.7 g), Ίνες 0.4 g (χωρίς τα φασολάκια)

Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 20′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 3/5
Υλικά
2 κ.γ. ολόκληρο μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
4 (120 γρ.) μοσχαρίσιο φιλέτο, χωρίς το λίπος (πάχους 2.5 εκ.)
Ελαιόλαδο για λάδωμα
1/4 φλιτζανιού Μαυροδάφνη
1/4 φλιτζανιού ζωμό βοδινού (χρησιμοποιήστε κύβο)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό
Εκτέλεση
1. Βάλτε το πιπέρι σε μια μικρή πλαστική σακούλα και σπάστε τα με ένα γουδοχέρι. Αναμίξτε τους κόκκους πιπεριού, το αλάτι και το σκόρδο σε ένα μπολ και αλείψτε το στο κρέας.
2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώστε το τηγάνι με ελαιόλαδο. Βάλτε το κρέας στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη φωτιά και ψήστε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να έχουν γίνει όπως τα προτιμάτε. Βγάλτε τα από το τηγάνι. Σκεπάστε τα και κρατήστε τα ζεστά.
3. Προσθέστε τη Μαυροδάφνη και το ζωμό στο τηγάνι, ανακατεύοντας για να ξεκολλήσουν τυχόν καφέ κομματάκια. Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να μείνει 1/4 φλιτζανιού (περίπου 3 λεπτά). Βάλτε ένα κομμάτι κρέας στο καθένα από 4 πιάτα, περιχύστε κάθε μερίδα με 1 κ.σ. σος. Πασπαλίστε κάθε μερίδα με 3/4 κ.γ. θυμάρι.
Ο Δρ. Φαίδων Lindberg-Χατζηπαναγιώτου είναι παθολόγος-διαβητολόγος, ειδικός σε θέματα διατροφής. Ο Δρ. Λιντμπεργκ σας δίνει τις συμβουλές του και παρουσιάζει εβδομαδιαία μενού και άφθονες λαχταριστές συνταγές που θα σας πείσουν να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να απολαύσετε καλύτερη υγεία.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
ahi tuna poke
Περισσότερα

Ahi Tuna Poke

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 387 θερμίδες, 25 γρ. λίπος, 12 γρ. υδατανθράκων, 30 γρ. πρωτεΐνη. ΥΛΙΚΑ 225 γρ. τόνος κομένος σε κομάτια…
Raw-Gazpacho1
Περισσότερα

Gazpacho

Η διάσημη κρύα σούπα από την Ισπανία μπορεί να γίνει το απόλυτο δροσιστικό καλοκαιρινό σας σνακ!