Ερευνητές εντόπισαν ένοχο γονίδιο για τον Διαβήτη Τύπου 2

γονίδιο για τον διαβήτη τύπου 2

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CRISPR και άλλα εξελιγμένα επιστημονικά εργαλεία, ερευνητές εντόπισαν το ένοχο για την εμφάνιση διαβήτη γονίδιο, ACSL5.

Πιστεύουν ότι επειδή το γονίδιο κωδικοποιεί πρωτεΐνη που ρυθμίζει τον τρόπο που ο οργανισμός αναγνωρίζει την ινσουλίνη, η πρωτεΐνη μπορεί ενδεχομένως να αντιπροσωπεύει σημαντικό στόχο για μελλοντικές αγωγές για τη νόσο.
Ο Struan Grant, του The Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), δήλωσε ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι συνήθης και αφορά εκατομμύρια ανθρώπους.
Ωστόσο, έχει πολύπλοκα αίτια, εμπλέκοντας πολλά γονίδια και περιβαλλοντικές επιδράσεις και ακόμα μαθαίνουν οι ερευνητές τις λεπτομέρειες της πολύπλοκης βιολογίας του. Στόχος είναι η ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών θεραπειών.
Επειδή το γονίδιο κωδικοποιεί το ένζυμο, acyl CoA synthesase 5, που παίζει ρόλο στο μεταβολισμό των λιπιδίων, η ανάπτυξη φαρμάκων που θα δρουν στο ένζυμο θα μπορούσε να βοηθήσει ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, αυξάνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Ωστόσο, πολλά πρέπει να μαθευτούν για τη δράση του νέου ένοχου γονιδίου.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Diabetologia.
Πηγή: http://www.iatronet.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Επταπλασιάστηκαν παγκοσμίως οι διαβητικοί μέσα σε 30 χρόνια

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει ο σακχαρώδης διαβήτης σε συνδυασμό με την παχυσαρκία. Μέσα σε 30 χρόνια επταπλασιάστηκε ο αριθμός των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο και από 50 εκατομμύρια που ήταν τη δεκαετία του ΄80 έφθασαν τα 350 εκατομμύρια.

λίπος στην κοιλιά
Περισσότερα

Πέντε τρόποι για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Αν και είναι δύσκολο να μειωθεί το λίπος στην κοιλιά μεμονωμένα (ή σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος)…
η ινσουλίνη relion δεν αποτελεί λύση για άτομα με διαβήτη τύπου 1
Περισσότερα

Η ινσουλίνη ReliOn – ή οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη ινσουλίνη – δεν αποτελεί λύση, ούτε καν προσωρινή, για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1.

Η ReliOn, η ινσουλίνη που μπορεί να αγοράσει κανείς από τα φαρμακεία Walmart, έχει γίνει γνωστή ως η φθηνότερη…