Ιδέες για σνακ πρωτεΐνης που χορταίνουν (αλλά δεν παχαίνουν) από τη διαιτολόγο!

σνακ πρωτεΐνης, γλυκουλι, σνακ

Υπέροχες ιδέες για σνακ πρωτεΐνης που χορταίνουν από την διατροφολόγο- διαιτολόγο Κλειώ Δημητριάδου. Δοκίμασέ τες σήμερα και χόρτασε την πείνα σου έξυπνα.
Όταν θέλεις να φας κάτι ενδιάμεσα, ειδικά όταν δεν είσαι σπίτι, η πρώτη και εύκολη λύση είναι κάτι full στους υδατάνθρακες (βλ. τοστ, κρακεράκια, κριτσινάκια κλπ.).
Αυτό δεν είναι απαραίτητα προβληματικό, αλλά σε περίπτωση που θέλεις να καταναλώσεις υδατάνθρακες και στα κυρίως γεύματα πχ. ζυμαρικά, γεμιστά κλπ. τότε το άθροισμά τους δε θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου. Πρέπει να θυμάσαι ότι χρειάζεσαι και την πρωτεΐνη και ειδικά σνακ πρωτεΐνης μέσα στην ημέρα για τη διατήρηση του μυϊκού σου ιστού και καλό είναι να την προσλαμβάνεις και στα ενδιάμεσα γεύματα. Η πρωτεΐνη εξάλλου, θα σε βοηθήσει περισσότερο στον κορεσμό. Προτάσεις για σνακ πρωτεΐνης:
*Στικάκια από λαχανικά πχ. καρότα, αγγούρια, πιπεριές, με γιαουρτοσός (γιαούρτι με λίγη μουστάρδα ή με κάρυ και αλάτι ή με λίγη σόγια σος)
*Ρολάκια από μαρούλι με τόνο, ντομάτα, αγγούρι και 1 κουτ. του γλυκού μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά (ουσιαστικά τυλίγουμε μέσα σε φύλλο μαρουλιού τα συστατικά αντί να χρησιμοποιήσουμε αραβική πίτα ή ψωμί του τοστ). Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με καπνιστό σολωμό ή με τυρί με χαμηλά λιπαρά και φέτες γαλοπούλας.
*Μίνι muffins αυγού. Σε μια θήκη για cupcakes μοιράζουμε ένα μίγμα από αυγά, λαχανικά, λίγο γάλα και λίγο baking powder και ψήνουμε στο φούρνο
*2 κουτ. της σούπας τυρί τύπου cottage σε συνδυασμό με κάποιο φρούτο φρέσκο ή αποξηραμένο
*Ασπράδια αυγού βρασμένα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
*Γιαούρτι με λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς.
*Pancakes από βρώμη και ασπράδι αυγού (2 ασπράδια + 2 κουτ. της σούπας βρώμη ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι) με λίγο ταχίνι ή αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο ή φέτες τυριού/ γαλοπούλας.
*Smoothie με βάση το γιαούρτι ή γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού μαζί με κάποιο φρούτο, στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης.
*Ανάλατοι ξηροί καρποί αναμεμιγμένοι με λίγα μούρα ή σταφίδες.
*«Σουβλάκια» λαχανικών και τυριών. Σε ένα καλαμάκι περνάμε ντοματίνια ή κομματάκια αγγουριού ή καρότου και κυβάκια τυριών με χαμηλά λιπαρά.
Καλό είναι να δοκιμάζεις κάτι διαφορετικά σνακ πρωτεΐνης κάθε μέρα για να μη βαρεθείς και να διαπιστώσεις και τι σου ταιριάζει περισσότερο γευστικά και από άποψη κορεσμού!
 
 

Πηγή: shape.gr
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα