Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Μια ομελέτα ιδανική για όλες τις ώρες

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!

Συστατικά

225 γρ. μικρά δόρατα σπαραγγιού, τα άκρα κομμένα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, χωρισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

5 μεγάλα ασπράδια αυγών

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/16 κουταλάκι του γλυκού chipotle σκόνη τσίλι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 (20 εκ) τορτίγια ολικής αλέσεως, ψημένη και κομμένη σε φέτες

Απόδοση υλικών:

2 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 της συνολικής συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στο ταψί. Καρυκεύετε με 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλείφετε με λάδι. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να ροδίσουν και να μαλακώσουν, ανακινώντας το ταψί περιστασιακά. Αφαιρέστε και διατηρήστε ζεστό.

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, αλάτι, σκόνη τσίλι, κρεμμύδια και τυρί.

Καλύψτε το μεγάλο τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ρίξτε στο μείγμα με τα ασπράδια αυγού. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σφίξουν οι άκρες της ομελέτας και να ροδίσουν ελαφρά. Ανασηκώστε την ομελέτα στις άκρες για να αφήσετε το άψητο μείγμα να χυθεί στον πάτο. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να σφίξουν και να στεγνώσουν τα ασπράδια. Κόψτε την ομελέτα στη μέση και απλώστε τη μισή σε ένα πιάτο. Συμπληρώστε με τα μισά σπαράγγια. Χωρίστε τις σφήνες τορτίγιας σε δύο πιάτα.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 152 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 14 g, Πρωτεΐνες: 15 g, Λιπαρά: 4 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 1 mg, Νάτριο: 449 mg, Φυτικές ίνες: 2 g

Total
12
Shares
Σχετικά άρθρα