Το #1 καλύτερο ρόφημα που πρέπει να πίνετε κάθε μέρα για τον διαβήτη

Εάν έχετε διαγνωστεί με διαβήτη, φροντίστε να πίνετε αυτό το ρόφημα τακτικά

Τα άτομα με διαβήτη συχνά ακούνε για το τι δεν πρέπει να τρώνε ή για να τρώνε όλα τα τρόφιμα σε μικρές μερίδες. Αλλά το να έχετε διαβήτη δεν σημαίνει ότι είστε δεσμευμένοι για μια ζωή περιορισμού. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά τρόφιμα – και ποτά – που μπορούν να έχουν τακτικά τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη. Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα ρόφημα που μπορεί να πίνει κάποιος με διαβήτη καθημερινά και άφθονο. Ποιο είναι αυτό το ρέον ρόφημα; Το νερό, φυσικά. Ακολουθεί μια ματιά στο πόσο μπορείτε να πιείτε και τις διαφορετικές μορφές του ροφήματος που μπορείτε να πιείτε.

Γιατί νερό;

Όλοι οι ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με διαβήτη, πρέπει να παραμείνουν ενυδατωμένοι. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό για ένα άτομο με διαβήτη είναι να καταναλώσει ένα ρόφημα χωρίς θερμίδες. Σύμφωνα με τις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τους Αμερικανούς 2020-2025, οι οποίες αναπτύχθηκαν επίσης για άτομα με χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, «Τα ποτά χωρίς θερμίδες—ειδικά το νερό» είναι το κύριο ρόφημα επιλογής.

Το νερό δεν θα επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και θα σας κρατήσει ενυδατωμένο χωρίς να προσθέσει τίποτα άλλο εκτός από το παλιό καλό H2O.

Οι διατροφικές οδηγίες συνεχίζονται και λένε ότι μπορείτε επίσης να επιλέξετε να πίνετε ροφήματα που συμβάλλουν σε ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, όπως γάλα χωρίς λιπαρά και χαμηλά λιπαρά, αλλά που πρέπει να καταναλώνονται έχοντας κατά νου τις μερίδες και τα γραμμάρια υδατανθράκων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε ανθρακούχο νερό ή νερό με άρωμα μηδενικών θερμίδων, ανθρακούχο ή βρύσης ή επιτραπέζιο. Εφόσον δεν περιέχει θερμίδες, θα σας βοηθήσει να ενυδατωθείτε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πόσο πρέπει να πίνετε;

Σύμφωνα με την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν περίπου 11,5 φλιτζάνια νερό την ημέρα και οι άνδρες πρέπει να καταναλώνουν περίπου 15,5 φλιτζάνια νερό την ημέρα. Ωστόσο, αυτές είναι εκτιμήσεις που αφορούν τα υγρά που καταναλώνονται τόσο από ποτά όσο και από τρόφιμα. Συνήθως παίρνετε περίπου το 20% του νερού που χρειάζεστε από τα τρόφιμα, ειδικά από λαχανικά και φρούτα. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, υπολογίζεται ότι οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν περίπου εννέα φλιτζάνια υγρών την ημέρα και οι άνδρες πρέπει να λαμβάνουν περίπου 12,5 φλιτζάνια υγρών την ημέρα.

Αυτές οι ποσότητες νερού δεν είναι ίδιες για όλους και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητας κάποιου, το περιβάλλον (όπως πιο ζεστός ή πιο υγρός καιρός, χρειάζεστε περισσότερα υγρά), τη γενική υγεία και εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας:

Ακούστε το σώμα σας. Η δίψα είναι ο τρόπος που το σώμα σας λέει να πιείτε λίγο νερό, ειδικά εάν είστε δραστήριοι ή ζείτε σε ζεστό ή υγρό περιβάλλον.

Πιείτε όλη την ημέρα. Πίνετε μικρές γουλιές νερό με τα γεύματά σας και μεταξύ των γευμάτων.

Φέρτε ένα μπουκάλι νερό. Ένα επαναγεμιζόμενο μπουκάλι νερού μπορεί να είναι μια φυσική υπενθύμιση για να πιείτε λίγο νερό και μπορεί επίσης να είναι ένα καλό εργαλείο μέτρησης.

Προσθέστε γεύση στο νερό σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές πολύ χαμηλές θερμίδες γεύσεις στο νερό σας, όπως φέτες αγγουριού, φέτες λεμονιού ή μέντα. Επιλέξτε το ανθρακούχο ή το νερό βρύσης—ό,τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Διαβάστε ακόμα: Πιείτε νερό και προλάβετε τον διαβήτη, συστήνουν Γάλλοι ερευνητές – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Γιατί πρέπει να πίνετε πολύ νερό αν έχετε διαβήτη – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Ανθρακούχο νερό: Πώς επηρεάζει την υγεία μας – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Ερευνητές αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο το νερό προστατεύει από την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Total
172
Shares
Σχετικά άρθρα
fruits
Περισσότερα

Τα πολλά φρούτα κάνουν καλό και στη διάθεσή μας

Η τακτική κατανάλωση φρούτων δεν κάνει καλό μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική μας υγεία, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open.