Μεγάλη θλίψη για τον θάνατο της μαχήτριας Δέσποινα Πατιού που υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας

Το τελευταίο αντίο στη Δέσποινα Πατιού θα πούμε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 10 Μαΐου 2022, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα

Μεγάλη θλίψη και συγκίνηση έχει σκορπίσει στην κοινότητα των διαβητικών η είδηση του θανάτου της Δέσποινας Πατιού.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας έβγαλε την εξής ανακοίνωση:
Με μεγάλη θλίψη ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α) αποχαιρετά την Δέσποινα Πατιού, που υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, στα χρόνια που όλοι τον γνωρίζαμε ως ΣΥ.Ν.Ε.Δ.

Το γλυκό Δεσποινάκι για τους συνοδοιπόρους και φίλους της θήτευσε για πολλά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.Δ.Α. και αγωνίστηκε από κοινού με τις αείμνηστες Κατερίνα Κουλουρίδου, Ρούλα Λάγιου και άλλους συμπάσχοντες για μια καλύτερη ζωή με τον Διαβήτη.

Θυμόμαστε την Δέσποινα γεμάτη ζωντάνια με το χαμόγελο μόνιμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της. Τη Δεσποινούλα, που δεν πτοήθηκε από τις δυσκολίες της ζωής, και πάντα είχε ένα καλό λόγο για όλους μας στον Σύλλογο.

Παρούσα σε κάθε αγωνιστική στιγμή για τη διεκδίκηση των αιτημάτων της διαβητικής κοινότητας. Παρούσα στα χρόνια που λειτουργούσαν οι εκπαιδευτικές ομάδες του Ευαγγελισμού τη δεκαετία του 2000, στις εκπαιδεύσεις και στα γλέντια που διοργανώνονταν σε γιορτινές μέρες.

Το τελευταίο αντίο στη Δέσποινα θα πούμε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 10 Μαΐου 2022, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Καλό ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων γλυκό μας Δεσποινάκι.

Δυο λόγια από το glykouli.gr και τη Μαρία Κατσικαδάκου

Υπέροχο Δεσποινάκο μας, με την καλή καρδιά και το ανεξίτηλο χαμόγελο σου, είχες ένα ταξίδι με τον διαβήτη σου σε πιο δύσκολες εποχές άγνοιας, κι όμως τον έβγαλες στο φως, το επικοινωνούσες, του έδωσες ορατότητα και πάλεψες για εσένα και όλους τους άλλους «γλυκούληδες», ήσουνα πάντα στην πρώτη γραμμή.
Τον επισκίασες και έλαμπες και έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες δεδομένου των συνθηκών εκείνης της εποχής.
Σου χρωστάμε, όλη η κοινότητα μας, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε εσένα και στην Κατερίνα Κουλουρίδου, στην Ρούλα Λάγιου (ΓΛΥΚΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ – Γλυκούλι (glykouli.gr) και στον Νίκο Φιλίππου (Έπαθα διαβήτη! Τι σημαίνει για τη ζωή μου αυτό; (Του Νίκου Φιλίππου) – Γλυκούλι (glykouli.gr) Νίκος Φιλίππου: Η Ζωή, το Έργο και η Προσφορά του στους Ανθρώπους με Διαβήτη στην Ελλάδα – Γλυκούλι (glykouli.gr) Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Φιλίππου – Γλυκούλι (glykouli.gr)) και να ξέρεις ότι ο αγώνας δεν έχει πάει χαμένος! Καλό Ταξίδι να έχεις! 

Διαβάστε ακόμα: Αρχείο Διαβήτη, τι σημαίνει αρχείο, να σωθούν τα αρχεία της Κατερίνας, της Ρούλας, όλων – Γλυκούλι (glykouli.gr)

Total
8
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Συνάντηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και αντιπροσώπων Διαβητικών Ομάδων, μεθαύριο Πέμπτη (20/07)

Δεν είχε χρόνο από τις 5 Ιουλίου ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρης Μπερσίμης να ορίσει την πολύ σημαντική συνάντηση