Το Steve Morgan Foundation δώρισε 50 εκατ. λίρες στον αγώνα κατά του διαβήτη!

50 εκατομ. λίρες για έρευνα που θα οδηγήσει στην καλυτέρευση των ανθρώπων που ζουν με διαβήτη τύπου 1 και «όνειρο» τη θεραπεία του διαβήτη

Το Steve Morgan Foundation ανακοίνωσε σήμερα μια δωρεά 50 εκατομμυρίων λιρών για να μεταμορφώσει τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με διαβήτη τύπου 1 και να οδηγήσει την παγκόσμια κοινότητα σε θεραπεία.

Η δωρεά £50 εκατομμυρίων στο Diabetes UK και το JDRF UK είναι το μεγαλύτερο δώρο που έγινε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο για την έρευνα του διαβήτη και η ανακοίνωση συμπίπτει με την εκατονταετή επέτειο της πρώτης χρήσης ινσουλίνης για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1.

Σε διάστημα πέντε ετών, τα £50 εκατομμύρια θα χρηματοδοτήσουν το SMF Type 1 Diabetes Grand Challenge το οποίο θα καλλιεργήσει τη συνεργασία μεταξύ παγκόσμιων κορυφαίων ερευνητών, επιστημονικών οργανώσεων και φιλανθρωπικών οργανώσεων για τον διαβήτη για την προώθηση της καινοτομίας και την επιτάχυνση της έρευνας παγκοσμίως.

Αυτή η πρωτοφανής επένδυση θα δει τις δύο κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για τον διαβήτη να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την έρευνα για τον διαβήτη τύπου 1 και να ανοίξουν το δρόμο για την ανάπτυξη νέων θεραπειών και

Ο ιδρυτής του Ιδρύματος Steve Morgan Steve Morgan, και η σύζυγός του και έμπιστος SMF Sally, οδηγούνται από την προσωπική τους σχέση με τον διαβήτη, καθώς ο γιος τους Hugo διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 στην ηλικία των επτά ετών.

Σήμερα ο φιλάνθρωπος εμφανίστηκε στο BBC Breakfast με τη Sally και τον Hugo για να εξηγήσει γιατί έκανε δωρεά £50 εκατ. και τον αντίκτυπο της διάγνωσης Hugo με διαβήτη τύπου 1 στην οικογένεια.

Ο κ. Morgan είπε ότι το «όνειρο» ήταν να βρεθεί μια θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1, αλλά δεσμεύθηκε ότι η έρευνα θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με την κατάσταση.

«Θα ήταν στα πιο τρελά μας όνειρα να βρούμε θεραπεία στο τέλος αυτών των πέντε ετών», είπε στους τηλεθεατές. «Είναι πιθανόν απίθανο αλλά αυτό που ευελπιστούμε είναι να προχωρήσει η τεχνολογία και να φέρει σύντομα την ημέρα εκείνη που θα έχουμε μια θεραπεία».

Η σύζυγός του Sally είπε ότι η έρευνα θα δώσει στους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη τύπου 1 και στις οικογένειές τους νέες ελπίδες.

«Η ελπίδα να έχουμε κάποιο είδος θεραπείας και να κάνουμε τη ζωή καλύτερη είναι κάτι που όλοι εκτιμούμε τόσο πολύ», τόνισε.

Steve Morgan Foundation donates £50m into the race to cure type 1 diabetes – Steve Morgan Foundation

Total
10
Shares
Σχετικά άρθρα