Απολαυστικό παγωτό με το σούπερ υγιεινό αβοκάντο

Ένα υπέροχο παγωτό που κάνει καλό και στην υγεία σου

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα. Διαθέτοντας μια κρεμώδη βάση αβοκάντο ζαχαρωμένη με μπανάνες, απαιτεί μόνο μερικά εύκολα βήματα για την προετοιμασία.

Συστατικά

3 ώριμα αβοκάντο

3 μέτριες μπανάνες, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες και κατεψυγμένες

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλιτζάνι όποιο γάλα προτιμάτε χωρίς ζάχαρη (π.χ. αγελαδινό, αμύγδαλο, βρώμης κ.λπ.) μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας τη φορά επιπλέον όπως χρειάζεται

Προαιρετικά γλυκαντικά και πρόσθετα (δείτε παρακάτω)

Απόδοση παραγωγής

8 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος

1/2 φλ

Εκτέλεση

Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και περάστε τη βρώσιμη σάρκα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Προσθέστε κατεψυγμένα κομμάτια μπανάνας και εκχύλισμα βανίλιας στον επεξεργαστή τροφίμων. Συμβουλή: Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις ώριμες μπανάνες και τις διατηρείτε στην κατάψυξη για να τις έχετε προκαταψύξει και να είναι έτοιμες.

Επεξεργάζεστε τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Πασπαλίζετε με γάλα όσο χρειάζεται για να μαλακώσει το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε την επεξεργασία και να ξύσετε τις άκρες μια ή δύο φορές.

Μόλις γίνει λείο, ανακατέψτε ελαφρά τα προαιρετικά πρόσθετα. (Διαβάστε παρακάτω για νόστιμους γευστικούς συνδυασμούς!)

Σερβίρετε και απολαμβάνετε ή παγώνετε μέχρι τη χρήση. Μόλις παγώσει, το παγωτό μπορεί να χρειαστεί να αποψυχθεί λίγο πριν το σερβίρισμα.

Προαιρετικά πρόσθετα γεύσης

Σοκολάτα & μέντα

Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​εκχύλισμα μέντας ή φύλλα μέντας για ένα καταπραϋντικό προϊόν παγωτού. Ανακατέψτε μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή λίγη σκόνη κακάο για το απόλυτο παρασκεύασμα σοκολάτας μέντας!

BerryCool

Ανακατέψτε ή ρίξτε από πάνω το παγωτό αβοκάντο με φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα. Τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα βατόμουρα είναι δροσεροί υποψήφιοι για παγωτό!

Εσπεριδοειδή

Στύψτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού στο παγωτό για μια αναζωογονητική, γεύση εσπεριδοειδών.

Εξωτικό

Για μια τροπική απόλαυση, ανακατέψτε φρέσκο ​​ή κονσερβοποιημένο ανανά στο παγωτό. Περιχύνετε με τριμμένη καρύδα και μακαντέμια για επιπλέον τραγανή γεύση.

NuttyMonkey

Ανακατέψτε με φυσικό φυστικοβούτυρο, μπανάνες σε φέτες και ψιλοκομμένα φιστίκια για μια απόλαυση που δεν θα λατρέψουν μόνο οι μαϊμούδες!

Κρέμα ροδάκινων

Απολαύστε τη φρεσκάδα των ώριμων ροδάκινων προσθέτοντάς τα σε αυτή την κρεμώδη απόλαυση.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 140 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 10g καθαροί υδατάνθρακες, Πρωτεΐνες: 2g, Λίπος: 9g

*Σημείωση: Διατροφή ανά μερίδα χρησιμοποιώντας μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου βανίλιας χωρίς προαιρετικά πρόσθετα γεύσης.

Total
14
Shares
Σχετικά άρθρα