Χρήσιμες πληροφορίες για τις αιτήσεις έγκρισης για παροχή υποστήριξης μαθητή/τριας από Σχολικό Νοσηλευτή το διδακτικό έτος 2022-2023

O Σεραφείμ Λάππας Σχολικός Νοσηλευτής – ΠΕ25 – δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τις αιτήσεις έγκρισης για το διδακτικό έτος 2022-23

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση υποστήριξης μαθητή/τριας από Σχολικό Νοσηλευτή ;

1. Αίτηση του γονέα/κηδεμόνα που υποβάλλεται στον/στην Διευθυντή/ντρια ή Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας όπου φοιτά ο/η μαθητής/τρια κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

2. Πρωτότυπη γνωμάτευση/βεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου, στην οποία να περιγράφεται με σαφήνεια η αναγκαιότητα υποστήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, εκδοθείσας εντός εξαμήνου από την ημερομηνία αίτησης του γονέα/κηδεμόνα και η οποία να φέρει σφραγίδα από Διευθυντή/ντρια Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). ή Πανεπιστημιακής Κλινικής. Η γνωμάτευση/βεβαίωση του Δημόσιου Νοσοκομείου υποχρεωτικά φέρει πρωτόκολλο, ημερομηνία και ευδιάκριτη σφραγίδα (στρογγυλή) και προσκομίζεται απαραιτήτως μαζί με την αίτηση του γονέα/κηδεμόνα.

3. Βεβαίωση φοίτησης του/της μαθητή/τριας, όπου αναγράφεται η τάξη που θα φοιτήσει ο/η μαθητής/τρια τον Σεπτέμβριο του 2022, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο διαβιβαστικό του/της Δ/ντή/ ντριας ή Προϊσταμένου/ης της σχολικής μονάδας προς την οικεία Δ/νση Εκπ/σης.

· Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις ;

Οι αιτήσεις για την την Α/θμια Εκπ/ση είναι μέχρι την Τρίτη 21/6/2022

και για την Β/θμια Εκπ/ση είναι μέχρι την Πέμπτη 30/6/2022.

· Εάν δεν προλάβουν οι γονείς να κάνουν τώρα αίτηση πότε θα μπορούν να ξανακάνουν ;

Από 1/09/2022 και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα μπορούν να κάνουν αίτηση για Σχολικό Νοσηλευτή.

· Γιατί να κάνουν τώρα αίτηση οι γονείς και όχι τον Σεπτέμβριο ;

Οι γονείς που θα κάνουν τώρα αίτηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθεί η πρόσληψη σχολικού νοσηλευτή στην Α φάση, έτσι ώστε ο σχολικός νοσηλευτής να βρίσκεται στο σχολείο από αρχές Σεπτεμβρίου.

· Εάν το παιδί έχει έγκριση για παράλληλη στήριξη από εκπαιδευτικό και γνωμάτευση για σχολικό νοσηλευτή τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Ο γονιός μπορεί να κάνει μόνο μία αίτηση και να ζητήσει είτε εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης είτε σχολικό νοσηλευτή, δυστυχώς το υπουργείο παιδείας δεν εγκρίνει και τις 2 παράλληλες στηρίξεις παρόλο που το δικαιούται ο μαθητής (Δεν εγκρίνονται αιτήματα που αφορούν στον/στην ίδιο/α μαθητή/τρια για περισσότερες στηρίξεις της μίας, της παρούσας εγκυκλίου, για το ίδιο σχολικό Έτος ).

· Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα με παθήσεις όπου μπορούν να δουν οι γονείς εάν δικαιούνται σχολικό νοσηλευτή;

ΟΧΙ δεν υπάρχουν καθορισμένες παθήσεις, αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο στην οποία να αναγράφεται με σαφήνεια η αναγκαιότητα υποστήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή.

Ευχαριστούμε τον Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα Σχολικό Νοσηλευτή – ΠΕ25 – για τις χρήσιμες πληροφορίες

Total
3
Shares
Σχετικά άρθρα