Brain coach – πώς να προπονήσεις το μυαλό σου και να αναβαθμίσεις τη σκέψη και την καθημερινότητά σου

Το βιβλίο «Brain Coach – Ακονίστε το μυαλό σας: Ενισχύστε τις νοητικές σας ικανότητες σε 40 μέρες» του Gareth Moore έχει όλα όσα θες για να αναβαθμίσεις τον εγκέφαλό σου

Σκέφτομαι άρα υπάρχω. Είμαστε αυτό σκεφτόμαστε. Οι σκέψεις μας κινητοποιούν τις πράξεις μας. Το μυαλό μας είναι ένας μικρόκοσμος του σύμπαντος γεμάτος πιθανότητες. Ευκαιρία να μάθεις πώς να τις εκμεταλλευτείς πλήρως. Καθώς όμως ο εγκέφαλός σου είναι ένας πολύ σημαντικός μυς πρέπει να μάθεις να τον γυμνάζεις για να επεκτείνεις τις δυνατότητές του.

Το βιβλίο «Brain Coach – Ακονίστε το μυαλό σας: Ενισχύστε τις νοητικές σας ικανότητες σε 40 μέρες» του Gareth Moore που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Η Τέχνη της Ζωής προσφέρει ένα πρόγραμμα 40 ημερών με το οποίο θα ταξιδέψεις στον εγκέφαλό σου με εργαλείο την επιστήμη και με μικρά, απλά βήματα θα μάθεις πώς να αξιοποιείς στο μέγιστο τις έμφυτες δεξιότητές σου. Κατανοώντας σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλός σου, θα καταφέρεις να βελτιώσεις όλες τις πτυχές της ζωής σου και ιδιαίτερα στο πώς να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις. Η γρήγορη και σωστή λήψη αποφάσεων, οι κατάλληλες επιλογές και οι έξυπνες σκέψεις είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της εκγύμνασης του εγκεφάλου σου.

Ζούμε σε μια εποχή που το μυαλό μας αφενός είναι κουρασμένο με τις άπειρες πληροφορίες και την έκθεση σε αυτές που έχει να διαχειριστεί και από την άλλη με τους αυτοματισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας πολλές του δεξιότητες πέφτουν σε αχρησία κάνοντας έτσι κακό στον νοητικό μας πλούτο και στο εγκεφαλικό μας απόθεμα.

Με ελάχιστη ενασχόληση τη μέρα και κάνοντας μερικές από τις ασκήσεις που περιέχονται στο βιβλίο, θα επαναπροσδιορίσεις τις δεξιότητες του εγκεφάλου σου σε λιγότερο από ενάμιση μήνα. Αν και οι 40 μέρες που απαιτούνται για να επανεκπαιδευτεί ο εγκέφαλός σου σου δεν χρειάζεται να είναι συνεχόμενες, μπορούν να γίνουν διακεκομμένα ή όποτε έχεις χρόνο.

Τι άλλο θα βρεις στο βιβλίο εκτός από ασκήσεις;

Θα μάθεις πώς να φροντίζεις τον εγκέφαλό σου: Προκάλεσε τον εαυτό σου όσο το δυνατόν συχνότερα. Αναζήτησε νέες και διαφορετικές εμπειρίες. Βάλε ποικιλία στη διατροφή σου. Κάνε κάποια σωματική δραστηριότητα – η καλή φυσική κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωστή οξυγόνωση του εγκεφάλου. Φρόντισε την ψυχική σου υγεία.

Πώς εκπαιδεύεται ο εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός σου δεν μαθαίνει πλήρως όταν βαριέται ή όταν δεν αντιμετωπίζει προκλήσεις: έτσι λοιπόν μια αποτελεσματική άσκηση εγκεφαλικής εκπαίδευσης απαιτεί συγκέντρωση. Η συνεχής εγκεφαλική εξάσκηση θα σε βελτιώσει στις συγκεκριμένες ασκήσεις όπως ακριβώς η συνεχής άσκηση θα βελτιώσει τις ικανότητές σου σε μια συγκεκριμένη δεξιότητα.

Για κάθε άσκηση αξίζει να θυμάσαι ότι ο στόχος δεν είναι να σου προκαλέσει απογοήτευση. Ο εγκέφαλός σου μαθαίνει καλύτερα όταν είναι χαρούμενος και χαλαρός. Έτσι, αν ένας γρίφος αρχίσει να σε κάνει να νιώθεις άγχος, άφησέ τον και ξαναπιάσε τον αργότερα.     

Πώς να συγκεντρώνεσαι: Έχεις λιγότερες ικανότητες όταν αποσπάται η προσοχή σου ή όταν δεν συγκεντρώνεσαι επαρκώς στην εργασία σου. Αν όμως εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να συγκεντρώνεται, μπορείς να ολοκληρώνεις τις εργασίες στο γρηγορότερα και καλύτερα. Με το βιβλίο αυτό θα μάθεις να ελέγχεις τους περισπασμούς, να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους και να χωρίζεις τις περίπλοκες εργασίες σε μικρότερα τμήματα.

Εκπαιδεύοντας σωστά το μυαλό σου αποκτάς πιο λειτουργικούς αυτοματισμούς και πιο ευέλικτα αντανακλαστικά. Μαθαίνεις να οργανώνεσαι και να βάζεις προτεραιότητες. Η αντιμετώπιση του άγχους παίζει καταλυτικό ρόλο σε όλα αυτά και έτσι θα βρεις και τρόπους για να το μειώσεις ή να το διαχειρίζεσαι πιο εύκολα. Και όπως είναι λογικό θα μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ιερό κεφάλαιο του ύπνου.

Γίνε η αλλαγή που θέλεις

Η αποτυχία είναι μια διαδικασία χρήσιμη και τα λάθη μας προσφέρουν πολύτιμα μαθήματα. Το να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να μη συσσωρεύει τύψεις και ενοχές σε βοηθά να χτίζεις την αυτοπεποίθησή σου. Το βιβλίο αυτό θα σε μάθει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Θα μάθεις να εστιάζεις στα δυνατά σου σημεία. Θα βελτιώσει το κοινωνικό μυαλό σου και να αναπτύξεις ευφυή επικοινωνία. Ακόμα θα σε βοηθήσει να έχεις πιο υγιή σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να καλυτερεύσεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε

Καθώς θα κάνεις τις ασκήσεις και θα ακολουθείς το πρόγραμμα, θα δεις ότι έχεις πιο αποτελεσματικό έλεγχο στη σκέψη σου, στο πώς παίρνεις τις αποφάσεις αλλά και στο πώς αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και την πραγματικότητα. Η σκέψη σου θα είναι πλέον πιο συνειδητή, η συγκέντρωσή σου πιο στοχευμένη και η μνήμη σου πιο δυνατή,  

Μην το σκέφτεσαι

Μέσα από χρονομετρημένες ασκήσεις, στοχευμένα τεστ για συγκεκριμένες δεξιότητες, καθώς και γρίφους γενικού ενδιαφέροντος, έχεις στη διάθεσή σου ένα «ολιστικό» πρόγραμμα εξάσκησης του εγκεφάλου σου. Δοκίμασέ το και επέκτεινε τα όρια του μυαλού και της σκέψης σου.

ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ – BRAIN COACH – Brainfood Εκδοτική

Total
42
Shares
Σχετικά άρθρα