Η Diabetes Research Connection ανακοίνωσε χορηγίες για οκτώ πολλά υποσχόμενες νέες μελέτες για την πρόληψη ή θεραπεία του διαβήτη τύπου 1

Οι αποδέκτες της επιχορήγησης του Diabetes Research Connection του Ιουνίου 2022 είναι κορυφαίες μελέτες σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τον διαβήτη τύπου 1

Η Diabetes Research Connection (DRC) – μια μη κερδοσκοπική ομάδα που χρηματοδοτεί έργα από ερευνητές πρώιμης σταδιοδρομίας που προάγουν τη φροντίδα ή την πρόληψη του διαβήτη τύπου 1 ή μια θεραπεία για τη νόσο – ανακοίνωσε χρηματοδότηση 400.000 $ για οκτώ πολλά υποσχόμενες νέες μελέτες, σύμφωνα με ένα Δελτίο Τύπου που δόθηκε από την ομάδα.

Το Diabetes Research Connection υπάρχει εδώ και 10 χρόνια, διανέμοντας χρήματα δύο φορές τον χρόνο σε ερευνητές με βάση τις συστάσεις της Επιτροπής Επιστημονικής Ανασκόπησης — η οποία αποτελείται από ειδικούς του διαβήτη τύπου 1 από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεκάδες ερευνητές από έγκριτα ιδρύματα υποβάλλουν αίτηση για κάθε γύρο χρηματοδότησης, επομένως το να γίνει κάποιος αποδέκτης επιχορήγησης δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Αν και τα 400.000 $ δεν είναι ένα μικρό ποσό, είναι απλώς ποσοστό του τι χρειάζονται οι μελέτες για να διεξαχθούν με επιτυχία, και η Diabetes Research Connection κάνει τις ανακοινώσεις της ως ρητή έκκληση συγκέντρωσης χρημάτων για αυτές τις μελέτες. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει δωρεά για τη χρηματοδότηση μιας συγκεκριμένης μελέτης — και να δει πόση περισσότερη χρηματοδότηση χρειάζεται για να πετύχει τον στόχο της — στη σελίδα του στον ιστότοπο Diabetes Research Connection.

Οι αποδέκτες της επιχορήγησης του Diabetes Research Connection του Ιουνίου 2022 είναι κορυφαίες μελέτες σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τον διαβήτη τύπου 1.

Η Rehana Akter, PhD, του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, διερευνά τον πιθανό ρόλο της χοληστερόλης στο να επιδεινώσει τον τύπο 1 μειώνοντας τη λειτουργικότητα των εναπομεινάντων παγκρεατικών βήτα κυττάρων. Η Jennifer Dwyer, PhD, του εργαστηρίου Jackson, εξετάζει εάν ο έλεγχος μιας συγκεκριμένης κατηγορίας κυττάρων θα μπορούσε να μειώσει ή να εξαλείψει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 1. Ο  Leonardo Ferreira, PhD, του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, διερευνά μια πιθανή θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1 με την «επανεκπαίδευση» του ανοσοποιητικού συστήματος ενός ατόμου. Η Sandra Mara Ferreira, PhD, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, εξετάζει πώς η κατανόηση ενός παγκρεατικού μορίου που ονομάζεται GABA θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για τον διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.

Η Anna Kahkoska, MD, PhD, του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, εξετάζει πώς η «εξειδικευμένη υγεία ακριβείας με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών» μπορεί να επηρεάσει την υγεία και τη μακροζωία καθώς τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 μεγαλώνουν. Η Melanie Shapiro, PhD, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, θα εξετάσει εάν η αναστολή ενός συγκεκριμένου γονιδίου στον άνθρωπο θα μπορούσε να αποτρέψει τον διαβήτη τύπου 1. Ο Xin Tong, PhD, του Πανεπιστημίου Vanderbilt, διερευνά εάν ο διαβήτης τύπου 1 προκαλείται από δυσλειτουργία σε δύο τύπους παγκρεατικών κυττάρων. Ο Han Zhu, PhD, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, προσπαθεί να εξαλείψει την πιθανότητα απόρριψης των εμφυτευμένων βήτα κυττάρων του παγκρέατος, αναπτύσσοντας βήτα κύτταρα που παράγονται από βλαστοκύτταρα ενός ατόμου.

«Οι οκτώ ταλαντούχοι ερευνητές που επιλέξαμε […] διερευνούν συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με την αιτία και την πρόληψη του [διαβήτη τύπου 1] και πώς θα μπορούσαμε να θεραπεύσουμε τελικά τη νόσο», δήλωσε ο Alberto Hayek, MD, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συνιδρυτής του Diabetes Research Connection, στο δελτίο τύπου. «Αυτοί οι τύποι μελετών πρώιμου σταδίου συχνά παραβλέπονται από άλλες πηγές χρηματοδότησης, αλλά έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν για πάντα την κατανόησή μας για τον [διαβήτη τύπου 1]».

Total
24
Shares
Σχετικά άρθρα
Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
Περισσότερα

Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία: «Για ποιο λόγο θέλετε να κάνετε εξειδίκευση στην εξειδίκευση στον διαβήτη;»

Με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη και την πρόταση της Ελληνικής…
Αντλία ινσουλίνης VS ενέσεις ινσουλίνης: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για 'μένα και γιατί
Περισσότερα

Αντλία ινσουλίνης VS ενέσεις ινσουλίνης: Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για ‘μένα και γιατί

Στόχος πάντα είναι η καλή ρύθμιση. Αυτό είναι δεδομένο. Είτε φορώντας Αντλία Ινσουλίνης είτε κάνοντας εντατικοποιημένο σχήμα με…