«Με την ενημέρωση θα εξαλείψουμε τα στερεότυπα»

Η καμπάνια της ΠΕΑΝΔ μας βρίσκει όλους στο πλευρό της

«Από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης της Όλγας, δεν αφήσαμε ποτέ το διαβήτη να την απομονώσει από τα υπόλοιπα παιδιά και τις δραστηριότητες. Το μοιραστήκαμε με συγγενείς, φίλους και το σχολείο, ενημερώνοντας τόσο για το τι είναι όσο και για τη διαχείρισή του. Σαν γονείς, αποφασίσαμε να κάνουμε δημόσια τόσο ένεση ινσουλίνης όσο και μέτρηση σακχάρου στην Όλγα, κυρίως για να μη κάνουμε την ίδια να νιώθει ενοχές. O διαβήτης, σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που δεν έχει ενημέρωση, μπορεί να προκαλέσει άβολα συναισθήματα και απομόνωση τόσο για το παιδί, όσο και για όλη την οικογένεια».

Ο Γιάννης Βίδρας, είναι μπαμπάς της μικρής Όλγας, η οποία διαγνώσθηκε με Σακχαρώδη Διαβήτη όταν ήταν μόλις 8 μηνών.

Συνδυάζει οικογένεια, καριέρα και αθλητισμό, ενώνοντας την προετοιμασία του προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τριάθλου Ironman με την ενημέρωση του κοινού για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Μαζί με την Π.Ε.Α.Ν.Δ. ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και την εξάλειψη των μύθων και των προκαταλήψεων γύρω από το νεανικό διαβήτη.

Μάθε περισσότερα: https://www.peand.gr/

https://www.medtronic-diabetes.com/el-GR

https://www.lilly.gr/

#πεανδ #ηδυναμητουκυκλουμας #διαβητης #νεανικοςδιαβητης #peand #idinamitoukikloumas #μπλεκυκλος #bluecircle #παιδιαμεδιαβητη #ατομαμεδιαβητη #ΣΔτ1 #σακχαρωδηςδιαβητης #διαβητηςτυπου1 #medtronic #medtronicdiabetes #lillypharmacept

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
«Πείτε τους ότι πρέπει να αδυνατίσουν» - Glykouli.Gr
Περισσότερα

«Πείτε τους ότι πρέπει να αδυνατίσουν»

Τα Χριστούγεννα μπορεί παραδοσιακά να θεωρούνται η εποχή της... κραιπάλης, αλλά ειδικοί σε θέματα Υγείας εκτιμούν πως αποτελούν ιδανική εποχή για να πούμε σε όσους αγαπάμε και είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ότι πρέπει να αδυνατίσουν.