Ο αστέρας του τένις Alexander Zverev εγκαινιάζει φιλανθρωπική οργάνωση για τον διαβήτη

Έχοντας διαβήτη τύπου 1 από τριών ετών, ο Alexander Zverev θέλει να βοηθήσει τα παιδιά με διαβήτη να κυνηγήσουν τα όνειρά τους

Ο Νο.2 του κόσμου του τένις Alexander Zverev ξεκίνησε μια φιλανθρωπική οργάνωση για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαβήτη τύπου 1, μια πάθηση από την οποία ο 25χρονος αποκάλυψε πρόσφατα ότι έπασχε.

Ο Γερμανός ύψους 1,98 μ. είπε ότι είχε προσπαθήσει να κρύψει τον διαβήτη του όταν ήταν νεότερος και ότι το «Ίδρυμα Αλέξανδρος Ζβέρεφ» θα βοηθήσει τους νέους να αποφύγουν να βάλουν όρια στον εαυτό τους λόγω της πάθησης.

«Ως ο ίδιος διαβητικός τύπου 1, θέλω να ενθαρρύνω τα παιδιά με διαβήτη να μην εγκαταλείψουν ποτέ τα όνειρά τους ανεξάρτητα από το τι μπορεί να τους πουν οι άλλοι», είπε.

Ο Ζβέρεφ είπε ότι αγωνίστηκε να αποδεχτεί την κατάστασή του και προσπάθησε να κρύψει τον διαβήτη του από τον κόσμο.

«Συνήθιζα να κρύβομαι για να κάνω ενέσεις», παραδέχτηκε, προσθέτοντας ότι είχε πει ψέματα στους δημοσιογράφους για το θέμα και το έκρυψε από τις φίλες του.

Ο αδερφός του αστέρα του τένις Mischa Zverev θα διευθύνει το ίδρυμα στην πόλη του Αμβούργου.

Ο Ζβέρεφ διαγνώστηκε με διαβήτη σε ηλικία τριών ετών και χορηγεί την ινσουλίνη του μέσω πένας ινσουλίνης μετά από τακτικές μετρήσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η προληπτική πρακτική εγκρίνεται από την ATP που διοικεί το τένις ανδρών.

«Κρατάω ένα μετρητή στην τσάντα μου, κάτι που το επιτρέπει η ATP», είπε ο Ζβέρεφ στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe.

«Το ελέγχω κάθε φορά που πρέπει να αλλάξω άκρα. Δεν χρησιμοποιώ αντλία ινσουλίνης, έχω πάντα μαζί μου την πένα ινσουλίνης και κάνω την ένεση στον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο», είπε.

Αποκάλυψε επίσης ότι πιθανότατα θα έχανε το US Open στα τέλη Αυγούστου λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο, ο οποίος συνέβη σε έναν επικό ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός τον Ιούνιο.

Ο Zverev έχει βάλει στόχο μια επιστροφή στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Davis Cup.

Tennis star Zverev launches diabetes charity (france24.com)

Total
27
Shares
Σχετικά άρθρα