Μάφιν γλυκιάς κολοκύθας με βρώμη

Άρωμα φθινοπώρου, με υγιεινά υλικά όλο γεύση

Αυτά τα muffins ή ατομικά Cupcakes κολοκύθας χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με βρώμη και τσιπς σοκολάτας. Επιπλέον, αυτά τα μίνι μάφιν κολοκύθας γίνονται εξ ολοκλήρου στο μπλέντερ, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι. Αν προτιμάτε να φτιάξετε 12 μάφιν κανονικού μεγέθους, ψήστε για 18 με 20 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε από τη φόρμα.

Συστατικά

1 ½ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης (βλ. Συμβουλή)

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας χωρίς καρυκεύματα

¾ φλιτζάνι συσκευασμένη σκούρα καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας έλαιο σταφυλιού ή κανόλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

⅓ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα κράνμπερι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Καλύψτε μια φόρμα για μίνι μάφιν 24 θέσεων με μαγειρικό σπρέι.

Χτυπάτε τη βρώμη σε μπλέντερ μέχρι να αλεθεί. Προσθέστε μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, μαγειρική σόδα και αλάτι. Χτυπήστε μία ή δύο φορές για να αναμειχθεί το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, την κολοκύθα, την καστανή ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε πουρέ. Προσθέστε κομματάκια σοκολάτας (ή cranberries). Γεμίστε τις έτοιμες κούπες για muffin κατά τα δύο τρίτα.

Ψήνετε τα μάφιν μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο, για 15 με 17 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει σε μια σχάρα πάνω στον πάγκο για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε την να κρυώσει εντελώς για να βγάλετε τα μάφιν.

Συμβουλή: Τα άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη θα πρέπει να χρησιμοποιούν βρώμη που φέρει την ένδειξη «χωρίς γλουτένη», καθώς η βρώμη είναι συχνά διασταυρωμένη με σιτάρι και κριθάρι.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1 μάφιν

Ανά μερίδα: 82 θερμίδες, πρωτεΐνη 1,4g, υδατάνθρακες 12,7g, φυτικές ίνες 0,9g, σάκχαρα 8,5 γρ., λιπαρά 3,2 γρ., κορεσμένα λιπαρά 0,8g, χοληστερόλη 15,5mg, βιταμίνη α iu 1611,4 IU, βιταμίνη c 0,4mg, φυλλικό οξύ 6mcg, ασβέστιο 25,8 mg, σίδηρος 0,6mg, μαγνήσιο 11,4 mg, κάλιο 64,3 mg, νάτριο 66,3 mg, προσθήκη ζάχαρης 8 γρ.

Ανταλλαγές: 1/2 άμυλο, 1/2 άλλος υδατάνθρακας

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα