Νέα συσκευή ανιχνεύει τα επίπεδα γλυκόζης χρησιμοποιώντας την αναπνοή

Ένα μόνιτορ διαβήτη επόμενης γενιάς που αναλύει την αναπνοή επιτυγχάνει τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Ένα μόνιτορ διαβήτη επόμενης γενιάς που αναλύει την αναπνοή μπορεί σύντομα να καταργήσει τα τρυπήματα βελόνας για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Η Nathalia Nascimento, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Cheriton School of Computer Science στο Πανεπιστήμιο του Waterloo, και μια ομάδα ερευνητών αναπτύσσουν τη νέα τεχνολογία μέσω μιας startup εταιρείας που ονομάζεται OrientaMED.

Η συσκευή χρησιμοποιεί αισθητήρες αερίου για τη μέτρηση της αναπνοής και στη συνέχεια συνδέεται με ένα πρόγραμμα σε μια κινητή συσκευή για να δώσει μια ανάλυση.

«Είναι περίπου στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου και έχει επίσης αποσπώμενο επιστόμιο», δήλωσε η Nascimento σε μια ανακοίνωση των μέσων ενημέρωσης. «Το έχουμε αναπτύξει μέσω μιας σειράς πρωτοτύπων και ετοιμαζόμαστε για κλινικές δοκιμές».

Οι ερευνητές ερεύνησαν αρχικά τη χρήση αισθητήρων αερίων για τον εντοπισμό ασθενειών μέσω της αναπνοής προτού εστιάσουν στον διαβήτη συγκεκριμένα, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στο πεδίο.

«Υπάρχουν πολλές πιθανές χρήσεις για την ίδια τεχνολογία», εξήγησε η Nascimento. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι ζουν με διαβήτη και πρέπει να περάσουν από μια δυσάρεστη καθημερινή ρουτίνα. Το προϊόν μας ελπίζουμε να κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα».

Η Nascimento και η ομάδα της προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν μια συνεργασία καθώς ξεκινούν ελεγχόμενες δοκιμές του προϊόντος σε ανθρώπους πριν κυκλοφορήσουν στο κοινό.

«Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες για να γίνουν οι δοκιμές και στη συνέχεια άλλοι έξι μήνες για να περάσει η διαδικασία ρυθμιστικής αναθεώρησης», είπε. «Ελπίζουμε ρεαλιστικά να καταφέρουμε να κατασκευάσουμε τη συσκευή και να αρχίσουμε να τη βγάζουμε στον κόσμο τον επόμενο χρόνο περίπου».

Η ομάδα συμμετείχε πρόσφατα σε αρκετούς διαγωνισμούς startup και πρόσφατα ήταν ο νικητής του Concept 5k Challenge που χρηματοδοτήθηκε από το Waterloo.

«Είναι υπέροχο να κερδίζεις τον διαγωνισμό των $5.000, ήρθε σε μια πολύ κατάλληλη στιγμή καθώς έχουμε το διεθνές μας δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λόγω… το να μπορούμε να συμπεριληφθούμε στο καναδικό περιβάλλον startup είναι επίσης υπέροχο», δήλωσε η Ph.D. υποψήφια και μέλος της ομάδας Glaucia Melo dos Santos σε δελτίο τύπου.

Μαζί με τη Nascimento, το OrientaMED ιδρύθηκε από τους ερευνητές βιοτεχνολογίας Jullia Moraes Nascimento και Rheyler Vargas.

Photo credit: Courtesy: University of Waterloo

New diabetes monitor detects glucose levels using breath | CTV News

Total
107
Shares
Σχετικά άρθρα
Η ΕΣΑΜΕΑ θα συμμετέχει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας με βεβαίωση από τον κ. Κικίλια και τον κ. Γεραπετρίτη
Περισσότερα

Η ΕΣΑΜΕΑ θα συμμετέχει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας με βεβαίωση από τον κ. Κικίλια και τον κ. Γεραπετρίτη

Την ευχαρίστησή της ανακοινώνει η ΕΣΑΜΕΑ μετά την βεβαίωση του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και του Υπουργού Υγείας…
Όσοι έχουν Διαβήτη πρέπει να εξετάζονται και για λιπώδη διήθηση του ήπατος
Περισσότερα

Όσοι έχουν Διαβήτη πρέπει να εξετάζονται και για λιπώδη διήθηση του ήπατος

Όλοι οι πάσχοντες από Προδιαβήτη ή Διαβήτη τύπου 2 πρέπει να ελέγχονται προληπτικά για μη αλκοολική λιπώδη νόσο…
Περισσότερα

Ομάδα εργασίας στο υπουργείο Υγείας για τον σακχαρώδη διαβήτη – Με απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου συστήνεται ομάδα εργασίας για τον σακχαρώδη διαβήτη. Σύμφωνα με την…