Όλοι κατοικούμε στο Διαβητικό χωριό στο Πεδίο του Άρεως!

Διαβητικό χωριό

Το τριήμερο 12-13 και 14 Νοεμβρίου πηγαίνουμε όλοι στο Πεδίο του Άρεως για να κατοικήσουμε στο πρώτο «Διαβητικό Χωριό» της Ευρώπης ενός «τόπου» αφιερωμένου στον τρόπο ζωής, την ενημέρωση και την εκπαίδευση για το Σακχαρώδη Διαβήτη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του σακχαρώδη διαβήτη (14 Νοεμβρίου)!
Διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα και happenings, αξιοποιούνται ώστε να πληροφορηθεί όλος ο κόσμος για το τι πραγματικά είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, να εκπαιδευτούν όλοι όσοι ζουν μαζί του και να ενημερωθούν εκείνοι που αγνοούν την ύπαρξή του.
Την πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση –ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο- συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και η Περιφέρεια Αττικής ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Δήμου Αθηναίων, καθώς και των Ιατρικών Επιστημονικών Φορέων: Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (Ε.Ε.Ε.), Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας (Δ.Ε.Β.Ε.), Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) και της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.).
«Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ για την υλοποίηση αυτού του event, λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ κ. Αθανασία Καρούνου κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εκδήλωση. «Οι ανάγκες, όμως, των συνανθρώπων μας αλλά και η ύπαρξη αρκετών φορέων και εθελοντών που εξέφρασαν την επιθυμία να μας βοηθήσουν, μάς οδήγησαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας. Μιας ιδέας που σκοπό έχει να ξεφύγουμε από τη σκληρή καθημερινότητα του διαβήτη, και να περάσουμε στον κόσμο την έννοια της πρόληψης και της εκπαίδευσης με έναν πιο ευχάριστο τρόπο, ώστε να γίνει αποδεκτή η πάθηση, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι πολίτες αυτής της χώρας. Εξάλλου το σύνθημά μας είναι ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΠΟΔΟΧΗ».
Η ενημέρωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς όπως επισήμανε ο δρ. Χρήστος Σπ. Ζούπας, ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ «μόνο το 20% των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη ρυθμίζεται ικανοποιητικά και παρακολουθεί συστηματικά το σάκχαρό του».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο «Διαβητικό Χωριό», οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με εξειδικευμένους γιατρούς και να λάβουν από αυτούς χρήσιμες συμβουλές. Επιπλέον θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πλήθος δρώμενων (π.χ. διαδραστικά παιχνίδια σε ειδικό παιδότοπο), να αθληθούν, να δουν από κοντά τα «μουσικομαγειρέματα» γνωστού παρουσιαστή, να παραβρεθούν σε παρουσίαση βιβλίου, να παρακολουθήσουν την προβολή ταινίας με θέμα την ιστορία του διαβήτη κ.α.
Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν επίσης και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν απέναντι από το «Διαβητικό Χωριό», σε αίθουσα του ξενοδοχείου PARK, όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και ελεύθερη συζήτηση μεταξύ ιατρών και ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία δωρεάν μέτρηση σακχάρου και να λάβουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Διαβήτη.
Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 12/11/2011 στις 12.00 το μεσημέρι.
Το www.glykouli.gr θα είναι εκεί και θα σας περιμένει για να γνωριστούμε και από κοντά!
Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα