Βότανα για το φούσκωμα

Πέντε θαυματουργά βότανα που ανακουφίζουν άμεσα από το ενοχλητικό φούσκωμα

πολλών άλλων από το ενοχλητικό φούσκωμα που νιώθουμε ως αποτέλεσμα αυτού.

Τα παρακάτω βότανα χαρακτηρίζονται για την κορυφαία ανακουφιστική τους δράση, ενώ είναι εξαιρετικά εύκολο να τα προμηθευθεί κανείς από το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ ή παντοπωλείο. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, εάν τα συμπτώματα του φουσκώματος σας ταλαιπωρούν συχνά, η γνώμη και η βοήθεια ενός γαστρεντερολόγου για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης κρίνεται απαραίτητη.

Βότανα για το φούσκωμα:

Μέντα

Η μέντα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των πεπτικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και του φουσκώματος που αυτό προκαλεί. Χαλαρώνει το έντερο, ανακουφίζει από τον κοιλιακό πόνο και μειώνει αισθητά το φούσκωμα. Αποτελεσματικότητα φαίνεται πως έχει και το έλαιο της μέντας.

Γλυκάνισος

Ο γλυκάνισος χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως θεραπεία του φουσκώματος της παραδοσιακής ιατρικής και βοηθά σημαντικά στη ρύθμιση της πέψης και την ανακούφιση του στομάχου. Διαθέτει μυοχαλαρωτική δράση χάρη στο αιθέριο έλαιο γλυκανίσου, καθώς επίσης και θεραπευτικές ιδιότητες ως προς τη δυσκοιλιότητα, βασικό σύμπτωμα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Μάραθος

Ο μάραθος ανακουφίζει από τον μετεωρισμό, το φούσκωμα και τους εντερικούς σπασμούς, δρα μυοχαλαρωτικά και βοηθά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της δυσκοιλιότητας. Έρευνες έχουν αναδείξει δύο συνδυασμούς με μάραθο που ενεργούν θετικά στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και του φουσκώματος, αυτόν του αιθέριου ελαίου του μάραθου μαζί με την κουρκουμίνη, όπως και αυτόν του μάραθου με κάρδαμο, αψιθιά και μέντα.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το αφέψημα με μάραθο μπορεί να έχει ως ανεπιθύμητη ενέργεια τις πεπτικές ενοχλήσεις, οπότε αν διαπιστώσετε ότι δεν σας ανακουφίζει και δρα επιβαρυντικά, διακόψτε αμέσως την κατανάλωσή του.

Χαμομήλι

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του χαμομηλιού μπορούν να συμβάλουν στην ανακούφιση των μυϊκών σπασμών που σχετίζονται με εντερικές διαταραχές, καθώς και στη χαλάρωση των μυών του στομάχου. Καταπραΰνει τις στομαχικές ενοχλήσεις που οδηγούν σε ανεπιθύμητο φούσκωμα, καταπολεμά τον μετεωρισμό και ανακουφίζει τον εντερικό ερεθισμό.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι πολύτιμος για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στο πεπτικό σύστημα, μιας που η κουρκουμίνη, η βασική ουσία του κουρκουμά, μπορεί να συμβάλει σε σημαντική μείωση των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Η λήψη του κουρκουμά ώστε να δράσει κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι σε μορφή κάψουλας (συμπλήρωμα διατροφής) ή ως ρόφημα μαζί με κάποιο φυτικό γάλα και λίγο μέλι.

Να θυμάστε ότι τα βότανα δεν είναι αθώα όταν λαμβάνονται συστηματικά ως αγωγή, γι’ αυτό και είναι σημαντική η ιατρική συμβουλή γύρω από τη συχνότητα κατανάλωσής τους.

Βότανα για το φούσκωμα – AllYou.gr

Total
3
Shares
Σχετικά άρθρα