Αχλάδια στον φούρνο… ένα υγιεινό γλυκό-σνακ όλο απόλαυση

Γιατί δεν έχουν μόνο τα μήλα την τιμητική τους το φθινόπωρο
Γιατί δεν έχουν μόνο τα μήλα την τιμητική τους το φθινόπωρο

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.

Συστατικά

2 μέτρια ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση κατά μήκος και χωρίς πυρήνα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο

1/2 φλιτζάνι χυμό αχλαδιού

3 μπισκότα τζίντζερ χωρίς ζάχαρη, θρυμματισμένα

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε τα μισά αχλάδια, με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε γυάλινο ταψί. Χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους. Συνδυάστε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζετε πάνω από τα αχλάδια. Τοποθετήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε κάθε κοιλότητα αχλαδιού. Ρίξτε τον χυμό στο σκεύος.

Ψήνετε τα αχλάδια για 30 λεπτά, ενώ έχετε προσθέσει επιπλέον χυμό μετά τα 15 λεπτά. Πασπαλίστε με θρυμματισμένα μπισκότα. Ψήνετε άλλα 10 λεπτά.

Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μέλι, ξηρούς καρπούς, κρέμα γάλακτος, ακόμα και σιρόπι σοκολάτας! Αλλά τρώγετε και εντελώς σκέτα, κι είναι εξίσου απολαυστικά. Φέρτε τα στα μέτρα της δικής σας όρεξης και εντυπωσιάστε ξαφνικούς καλεσμένους ή προσφέρετε στους αγαπημένους σας ένα γλυκό αλλά υγιεινό σνακ που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 130 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 27 g, Πρωτεΐνες: 1 g, Λιπαρά: 3 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 5 mg, Νάτριο: 15 mg, Φυτικές ίνες: 3 g

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 2 ψωμί/άμυλο, 1/2 λιπαρά.

Total
45
Shares
Σχετικά άρθρα