Τρεις απλοί φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Απλές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις στην περίπτωση κρυολογήματος, για να ανακουφιστείς γρήγορα από τα δυσάρεστα συμπτώματά του με εντελώς φυσικούς τρόπους
Απλές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις στην περίπτωση κρυολογήματος, για να ανακουφιστείς γρήγορα από τα δυσάρεστα συμπτώματά του με εντελώς φυσικούς τρόπους

Αυτή η περίοδος του χρόνου είναι που κάνουν την εμφάνισή τους και τα περισσότερα κρυώματα, με ενοχλητικά συμπτώματα όπως το μπούκωμα στη μύτη, το συνεχές φτέρνισμα και ο πονοκέφαλος. Αυτού του είδους οι ιώσεις διαρκούν συνήθως λίγες μέρες, γεγονός που σημαίνει ότι σύντομα θα νιώθεις και πάλι γεμάτη ενέργεια. Δες τι μπορείς ωστόσο να κάνεις ώστε να απαλλαγείς όσο αυτές διαρκούν άμεσα από την καταρροή, τον πονόλαιμο και την αδιαθεσία που σου προκαλούν.

Κατανάλωσε πολλά υγρά

Νερό, χυμοί, αφεψήματα, φυτικά ροφήματα είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός σου ενάντια στην αφυδάτωση που προκαλείται από τις ιώσεις. Πίνοντας πολλά υγρά θα διατηρήσεις την απαραίτητη υγρασία στο λαιμό, για να μην τον νιώθεις ξηρό και θα καταπολεμήσεις με αυτόν τον τρόπο το συνάχι. Μπορείς επίσης να τρως σούπες που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο για τον οργανισμό σου. Απόφυγε όμως τον καφέ και τα αναψυκτικά με καφεΐνη, μιας που έχουν διουρητική δράση και συμβάλλουν στην αφυδάτωση.

Καθάρισε σωστά τη μύτη σου

Όταν έχεις συνάχι είναι σημαντικό να φυσάς τη μύτη σου τακτικά και όχι να τη ρουφάς. Ωστόσο, απόφυγε να τη φυσάς πολύ δυνατά γιατί με την πίεση που δημιουργείται είναι πιθανό να τα μικρόβια να προωθηθούν προς το αυτί και να δημιουργήσουν εκεί φλεγμονή. Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζεις τη μύτη είναι να κλείνεις το ένα ρουθούνι και να φυσάς απαλά το άλλο. Αρκετά βοηθητικό είναι επίσης να κάνεις τακτικά πλύσεις με φυσιολογικό ορό, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σύριγγα. Οι πλύσεις μάλιστα συστήνονται ακόμη και όταν δεν είσαι κρυωμένη, αφού βοηθούν στη διατήρηση της καθαριότητας της μύτης σου και στο να αναπνέεις καλύτερα.

Δοκίμασε τις εισπνοές με ατμό

Για να αποσυμφορήσεις τη μύτη σου, δοκίμασε και τις εισπνοές με ατμό. Πολύ απλά, βάλε σε μια κατσαρόλα νερό (μπορείς να προσθέσεις και φύλλα ευκαλύπτου για περισσότερη φρεσκάδα) και στάσου από πάνω εισπνέοντας τον ατμό. Εάν νιώθεις τον ατμό πολύ καυτό στη μύτη σου, δοκίμασε να εισπνέεις πιο αργά. Μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με έναν υγραντήρα στον χώρο σου ή μένοντας για λίγη ώρα μέσα στο μπάνιο, αφήνοντας το καυτό νερό να τρέχει στο ντους.

Εάν έχεις συμπτώματα που επιμένουν, μην παραλήψεις να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για περαιτέρω οδηγίες και προτεινόμενες φαρμακευτικές αγωγές.

3 απλές και φυσικές θεραπείες για να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα του κρυολογήματος – AllYou.gr

Total
13
Shares
Σχετικά άρθρα