Η ΠΕΑΝΔ στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΣ» δημιουργεί το πρώτο συλλεκτικό κόσμημα – Μια καραμέλα

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα Κατά Του Νεανικού Διαβήτη μαζί με την Ελένη Τσολάκη, βάζουν στόχο να ομορφύνουν τον κόσμο των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 (ΣΔτ1) είναι μία αυτοάνοση χρόνια πάθηση που πλήττει κατά κύριο λόγο τα παιδιά και τους εφήβους. Στην Ελλάδα, περισσότερα από 150 παιδιά ετησίως διαγιγνώσκονται με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των διαγνωσμένων παιδιών και εφήβων υπερβαίνει το 1.1 εκατομμύριο! Τα ποσοστά της χρόνιας αυτής πάθησης παρουσιάζουν δυστυχώς αυξητική πορεία τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως και η πάθηση τείνει να εκδηλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες. Ο ΣΔτ1 δεν κληρονομείται, δεν προλαμβάνεται και δεν «κολλάει». Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί.

Η Καμπάνια της ΠΕΑΝΔ «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΣ» απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στα άτομα (παιδιά και νέους) με ΣΔτ1. Επιχειρεί να ενημερώσει και να ξεκαθαρίσει το τοπίο από στερεότυπα και προκαταλήψεις για τον ΣΔτ1 κάνοντας κατανοητό σε όλους ότι ο διαβήτης είναι μια διαχειρίσιμη χρόνια πάθηση και δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς άβολα μιλώντας γι αυτόν.

Η άγνοια και η έλλειψη ενημέρωσης του ευρύ κοινού, αλλά και των συμμαθητών των παιδιών κάνουν τα άτομα με διαβήτη να αισθάνονται «διαφορετικά» και κάποιες φορές «ένοχα» για την πάθησή τους.

Προχωρώντας ένα βήμα, η ΠΕΑΝΔ στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΣ» δημιουργεί το πρώτο συλλεκτικό κόσμημα – Μια καραμέλα!

Εμπνευσμένη από την δύναμη των παιδιών με ΣΔτ1 σε χρώμα μπλε, από τον μπλε κύκλο που αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο του Διαβήτη,

Το συλλεκτικό κόσμημα διατίθεται σε μενταγιόν με αλυσίδα από επιχρυσωμένο ατσάλι 24Κ αλλά και σε βραχιόλι με οικολογικό δέρμα δίνοντας την ευκαιρία να φορεθεί από άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών! Το χρώμα της καραμέλας είναι από υλικό σμάλτου.

Το κόσμημα θα λανσαριστεί στις 22 Νοεμβρίου 2022, και θα διατίθεται Πανελλαδικά από την αλυσίδα καταστημάτων και το eshop της Galerie De Beaute, στην συμβολική τιμή των 12€. www.galeriedebeaute.gr

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις του κοσμήματος θα διατεθούν για τη δημιουργία Πολυχώρου της Π.Ε.Α.Ν.Δ. που θα αποτελεί το πρώτο σημείο αναφοράς για τις οικογένειες των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Πρέσβειρα της καμπάνιας του κοσμήματος είναι η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη που με την γλυκύτητά της και την αφιλοκερδή συμμετοχή της, ενισχύει το μήνυμα της καμπάνιας!

Η ΠΕΑΝΔ στοχεύει να κάνει viral την καμπάνια του κοσμήματος, προτρέποντας το κοινό που θα το αγοράσει, να φωτογραφηθεί με αυτό και να ανεβάσει την φωτογραφία του στα social media, προσθέτοντας τα hashtag #ΗΔυναμηΤουΚυκλουΜας και κάνοντας tag την @peand_, συνεισφέροντας έτσι ακόμα περισσότερο στη διάδοση του μηνύματος!

Λίγα λόγια για το Backstage της Φωτογράφισης

Η Ελένη Τσολάκη, συμμετέχει αφιλοκερδώς στην καμπάνια για την προώθηση του συλλεκτικού κοσμήματος της ΠΕΑΝΔ. Η φωτογράφιση έγινε στο studio της γνωστής φωτογράφου Ρούλας Ρέβη με συμμετοχή παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, μελών της ΠΕΑΝΔ.

Τα παιδιά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, έδωσαν έναν όμορφο τόνο στην φωτογράφιση φορώντας το συλλεκτικό κόσμημα, ενώ η Ρούλα Ρέβη, η Ελένη Τσολάκη και όλοι οι συντελεστές του στούντιο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για το αποτέλεσμα.

Λίγα λόγια για την δημιουργία του κοσμήματος

H ελληνική εταιρία κοσμημάτων Power of Symbol, εξειδικεύεται στην κατασκευή ιδιαίτερων κοσμημάτων εμπνευσμένη από σύμβολα.

Η συλλογή της από μενταγιόν, βραχιόλια, σκουλαρίκια και βραχιόλια στηρίζεται στη λογική ότι τα σύμβολα μας υπενθυμίζουν αυτό που θέλουμε να γίνουμε, να επιτύχουμε, να μεταδώσουμε.

Είναι Κοσμήματα – Σύμβολα με ιδιαίτερο σχεδιασμό, ιδανικά για δώρο στον εαυτό μας ή για κάποιον αγαπημένο μας! Όλα τα κοσμήματα της συλλογής είναι χειροποίητα , κατασκευασμένα με υπο-αλλεργικά υλικά.

Το Κόσμημα-Καραμέλα της ΠΕΑΝΔ σχεδιάστηκε από την Power of Symbol και την συνεργάτιδά της Νατάσα Πιτσά , αφιλοκερδώς και για τον σκοπό της δημιουργίας τους Πολυχώρου για τα άτομα με ΣΔτ1.

Λίγα λόγια για το όραμα της ΠΕΑΝΔ για τον νέο Πολυχώρο

Στον Πολυχώρο της ΠΕΑΝΔ θα υπάρχει ιατρείο, το οποίο θα στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, νοσηλευτών, διαιτολόγων και ψυχολόγων που θα συμβουλεύουν και θα υποστηρίζουν τα παιδιά κυρίως σε κρίσιμα θέματα καθημερινής ρύθμισης του διαβήτη. Στο χώρο θα πραγματοποιούνται επίσης ενημερωτικές εκδηλώσεις, εκπαιδεύσεις και δράσεις του συλλόγου για τα μέλη και μη της Π.Ε.Α.Ν.Δ., για όλα τα νεοδιαγνωσμένα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους, επιστημονικές διαλέξεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, συναντήσεις των παιδιών, καθώς και ψυχαγωγικές δράσεις.

Ποια είναι η Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) είναι φιλανθρωπικό σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1983 από τον διακεκριμένο Ομότιμο Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Χρήστο Σπ. Μπαρτσόκα και έκτοτε βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τα παιδιά και τους νέους με Διαβήτη τύπου 1 σε όλη τη χώρα. Πιστή στο όραμά της, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της πανελλαδικά σε περισσότερα από 4.000 παιδιά και νέους με ΣΔτ1, με κύριο σκοπό τη βελτίωση της υγείας, περίθαλψης, διαβίωσης και ποιότητας ζωής τους, ώστε να μπορούν να βιώνουν μία καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις και να οραματίζονται με αισιοδοξία το μέλλον τους.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Ν.Δ.: www. peand.gr

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ !

  • Η κα. Ελένη Τσολάκη συμμετέχει στην υποστήριξη του σκοπού ως Πρέσβειρα αφιλοκερδώς.

Ευχαριστούμε θερμά την προσωπική ομάδα hair&makeup της κ. Ελένης Τσολάκη για την ευγενική συμμετοχή τους! @uberalbanis , @elenichristodoulou_make up , @ntina.troussa

  • Η καμπάνια είναι υπό την αιγίδα των: Δήμου Αθηναίων & Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Ε.Δ.Ε.
  • Η υλοποίηση της καμπάνιας του κοσμήματος έγινε με την ευγενική χορηγία των AscensiaDiabetesCare & MedtronicHellasS.A
  • Τα Galerie de Beaute στηρίζουν την πώληση του κοσμήματος από τα καταστήματά τους και από το eshop τους αφιλοκερδώς
  • Τον σχεδιασμό του κοσμήματος επιμελήθηκε – αφιλοκερδώς, η ελληνική εταιρία χειροποίητων κοσμημάτων Power of Symbol με την συνεργάτιδα της Νατάσα Πιτσά.(www.powerofsymbol.com).
Total
14
Shares
Σχετικά άρθρα
Μέτρα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους εν όψει δεύτερου κύματος κορωνοϊού ζητά η ΕΣΑΜΕΑ
Περισσότερα

Την προστασία των ατόμων που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή και εργάζονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ζητά η ΕΣΑΜΕΑ εν όψει δεύτερου κύματος κορωνοϊού

Την επαναφορά της ειδικής άδειας λόγω COVID-19 για άτομα με βαριά ανοσοκαταστολή που εργάζονται στον δημόσιο και ιδιωτικό…
Δοκιμάστε το Freestyle Libre για 14 ημέρες, και παρακολουθήστε το 1ο διαδικτυακό σεμινάριο της Abbott
Περισσότερα

Η Abbott δίνει σε άτομα με διαβήτη τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν για 14 ημέρες το Freestyle Libre και να παρακολουθήσουν το 1ο της διαδικτυακό σεμινάριο

Η Abbott δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με διαβήτη που κάνουν θεραπεία με ινσουλίνη, να δοκιμάσουν το σύστημα…