Οι καλύτερες διατροφικές επιλογές για το κρυολόγημα

Όταν η υγεία περνάει από το πιάτο σου

Η καταπολέμηση μιας γρίπης απαιτεί ξεκούραση, ενυδάτωση και καλή διατροφή. Αν κι εσύ ταλαιπωρείσαι αυτήν την περίοδο από μια ίωση της εποχής, διάβασε τι πρέπει να καταναλώσεις για να αισθανθείς καλύτερα άμεσα και να επανέλθεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Άγριος σολομός

Πλούσιος σε βιταμίνη D3, ο άγριος σολομός σε βοηθά να ξεπεράσεις το κρύωμα από τις πρώτες κιόλας μέρες, μιας που προστατεύει από αναπνευστικές λοιμώξεις αλλά και τη γρίπη.

Κέιλ

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το κέιλ και το μπρόκολο είναι γεμάτα με βιταμίνες C και Ε. Προκειμένου να αυξήσεις την απορρόφηση από τον οργανισμό σου, συνδύασέ τα με υγιή λιπαρά, όπως το αβοκάντο ή το ελαιόλαδο, Η βιταμίνη C θα σε κάνει να ανακάμψεις γρήγορα, ενώ η βιταμίνη Ε συνδέεται τόσο με αυξημένη αντοχή στη γρίπη όσο και με μειωμένο κίνδυνο απόκτησης λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος σε ηλικιωμένους ενήλικες.

Σκόρδο

Το σκόρδο βοηθά το σώμα να απορροφήσει σίδηρο και ψευδάργυρο, σημαντικά θρεπτικά στοιχεία για να χτίσεις ένα γερό ανοσοποιητικό. Επιπλέον, ενισχύει τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων και μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των κρυολογημάτων και της γρίπης που περνάς.

Τζίντζερ

Οι ενώσεις στην πιπερόριζα αναστέλλουν την πρωτεΐνη στον ιό της γρίπης η οποία και προκαλεί τη μόλυνση. Κατανάλωσέ την σε φαγητό ή σε ζεστά ροφήματα όπως το τσάι, προσθέτοντας μια φέτα.

Κουρκουμάς

Η κουρκουμίνη, η δραστική ένωση που υπάρχει στον κουρκουμά, καταπραΰνει την φλεγμονή εμποδίζοντας τις φλεγμονώδεις οδούς που προκαλούνται από τον ιό της γρίπης. Για να αυξήσεις τη δύναμή της, συνδύασέ την με μαύρο πιπέρι.

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Πώς η ζάχαρη διαταράσσει το μικροβίωμα κι εξαλείφει την προστασία από την παχυσαρκία και τον διαβήτη

Μελέτη αναδεικνύει τη σημασία του μικροβιώματος για την πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου, του διαβήτη και της παχυσαρκίας