Ποιες τροφές να καταναλώνεις για καλύτερη πρόσληψη προβιοτικών και υγιές έντερο;

Να πώς θα λαμβάνεις τα απαραίτητα «καλά» βακτήρια για το σώμα σου
Να πώς θα λαμβάνεις τα απαραίτητα «καλά» βακτήρια για το σώμα σου

Η καλή λειτουργία του εντέρου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη γενικότερη υγεία του οργανισμού μας, γεγονός που καθιστά τη φροντίδα αυτού σε απαραίτητη κίνηση για τη συνολικότερη υγεία και ευεξία μας. Το πεπτικό σύστημα για να μπορέσει να διαχειριστεί κατάλληλα όλες τις τροφές που φτάνουν εκεί και να λειτουργήσει όπως πρέπει, έχει ανάγκη τη φιλοξενία μιας ποικιλίας βακτηρίων, γνωστή με την ονομασία «προβιοτικά». Τα βακτήρια αυτά είναι μικροοργανισμοί, που όταν βρίσκονται σε επαρκείς ποσότητες, προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Πώς μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε την παρουσία τους στο έντερό μας; Η απάντηση είναι απλή: μέσα από τη διατροφή μας. Ακολουθούν πέντε είδη τροφίμων στα οποία περιέχονται οι απαραίτητες ποσότητες προβιοτικών και που πρέπει να προσθέσουμε οπωσδήποτε στη διατροφή μας για την καλύτερη μικροχλωρίδα του εντέρου μας.

Πίκλες

Οι πίκλες ή τα λαχανικά σε μορφή τουρσί είναι μια κατηγορία τροφής που έχει υποστεί ζύμωση και άρα διαθέτει ικανοποιητική ποσότητα προβιοτικών. Αυτές πρέπει ωστόσο να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε νάτριο.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι έχει υποστεί την απαραίτητη ζύμωση που εξασφαλίζει την παρουσία προβιοτικών και είναι μια εξαιρετικής ποιότητας τροφή. Αρκεί να επιλέγεις αυτά χωρίς την προσθήκη ζάχαρης!

Κεφίρ

Ως εναλλακτική επιλογή, το κεφίρ αποτελεί ένα ρόφημα γιαουρτιού, πλούσιο σε προβιοτικά, το οποίο μπορείς να προσθέσεις μέσα στο πρωινό σου.

Ελιές

Οι ελιές είναι μια καλή πηγή προβιοτικών βακτηρίων, ενώ λειτουργούν και ως αντιοξειδωτικό όταν καταναλώνονται τακτικά, μειώνοντας τη φλεγμονή στο έντερο.

Μηλόξιδο

Το μηλόξιδο περιέχει αρκετά προβιοτικά, κάνοντας παράλληλα καλό στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Μπορείς να το συνδυάσεις μέσα σε διάφορες συνταγές ή ωμό στις σαλάτες.

Ποιες τροφές μπορείς να καταναλώνεις για καλύτερη πρόσληψη προβιοτικών και υγειές έντερο; – AllYou.gr

Total
27
Shares
Σχετικά άρθρα