Πώς να απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος

Όλες οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις για φρέσκια αναπνοή

Η κακοσμία στο στόμα, όταν αυτή συνδέεται με τις τροφές που έχουμε καταναλώσει και όχι με κάποια πάθηση (όπως για παράδειγμα ένα δόντι που έχει χαλάσει χωρίς να το αντιληφθούμε), είναι μια συνθήκη από την οποία μπορούμε εύκολα να απαλλαγούμε, αν ακολουθήσουμε μια σειρά από βήματα μετά το τέλος του γεύματός μας. Αυτού του είδους η κακοσμία εκδηλώνεται ως μέρος της διαδικασίας της πέψης, με τα συστατικά των τροφών να απορροφώνται από την κυκλοφορία του αίματος και να μεταφέρονται στους πνεύμονες, απελευθερώνοντας την κακή αναπνοή. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε, ώστε το παραπάνω να μετριαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δοκίμασε ως επιδόρπιο μήλα, σπανάκι ή φύλλα μέντας

Για να απαλλαγείς από δυσάρεστες οσμές μπορείς να δοκιμάσεις να φας για επιδόρπιο αμέσως μετά το γεύμα σου ένα μήλο, πράσινο τσάι ή χυμό λεμονιού. Για σίγουρα αποτελέσματα μπορείς επίσης να μασήσεις λίγα φύλλα φρέσκου σπανακιού ή μέντας, που φρεσκάρουν άμεσα την αναπνοή. Αντίστοιχες τσίχλες επίσης βοηθούν αρκετά.

Βούρτσισε τα δόντια σου και χρησιμοποίησε νήμα καθαρισμού

Ο πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος να διώξεις άμεσα την κακοσμία είναι να πλύνεις τα δόντια σου απευθείας μετά το γεύμα. Πολλά από τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή αναπτύσσονται κάτω από τα ούλα αλλά και στη συσσώρευση πλάκας στα δόντια. Το βούρτσισμα και το νήμα μετά την κατανάλωση έντονων τροφών εξαλείφει επιτυχώς τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την κακοσμία, ενώ αφαιρούν υπόλοιπα τροφής. Πέρα από τα παραπάνω, μπορείς να κάνεις πλύσεις με στοματικό διάλυμα.

Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια

Μερικές σταγόνες βρώσιμων αιθέριων ελαίων μετά το πλύσιμο των δοντιών βοηθούν επίσης θεαματικά με την κακοσμία. Οι επιλογές σου είναι η μέντα, ο ευκάλυπτος, το δενδρολίβανο και ο μύρος (σμύρνα) και μπορείς να τα προσθέσεις στο στοματικό σου διάλυμα.

Καθάρισε τη γλώσσα σου

Άλλο ένα σημείο όπου ευδοκιμούν τα βακτήρια στο στόμα είναι η γλώσσα και μάλιστα το πίσω μέρος αυτής, όπου δύσκολα μπορεί να φτάσει η συμβατική οδοντόβουρτσα. Ο λευκός χρωματισμός της γλώσσας υποδεικνύει νεκρά κύτταρα, μικροσκοπικά σωματίδια τροφής καθώς και βακτήρια. Μια ειδική βούρτσα καθαρισμού γλώσσας, την οποία μπορείς να βρεις στα φαρμακεία, θα βοηθήσει να απαλλαγείς από τις οσμές, ενώ θα φροντίσει συνολικά την υγεία της στοματικής σου κοιλότητας, απομακρύνοντας βακτήρια.

Πιες πολλά υγρά

Διατηρώντας ενυδατωμένο τον οργανισμό σου αποφεύγεις αυτομάτως πολλά προβλήματα. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η κακοσμία λόγω της ξηρότητας που προκαλείται στο στόμα. Το νερό, το τσάι και οι φυσικοί χυμοί φρούτων αφαιρούν κατευθείαν τα υπολείμματα τροφών από το στόμα και σε γλιτώνουν από τις αντίστοιχες οσμές.

Total
17
Shares
Σχετικά άρθρα

Σώστε τα δόντια σας από τις επιπτώσεις του σακχαρώδη διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει άμεσες επιπτώσεις στο βλεννογόνο της στοματικής κοιλότητας και τους περιοδοντικούς ιστούς, γι’ αυτό και η επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να είναι ενταγμένη στο γενικότερο πλαίσιο παρακολούθησης των ατόμων με διαβήτη.