Τρεις κατηγορίες τροφών για μυαλό σε εγρήγορση

Τροφές που θα σε κάνουν να στροφάρεις με 1000, δίνοντάς σου την απαραίτητη ενέργεια και διαύγεια σε δουλειά και σχολή
Τροφές που θα σε κάνουν να στροφάρεις με 1000, δίνοντάς σου την απαραίτητη ενέργεια και διαύγεια σε δουλειά και σχολή

Όχι, δεν χρειάζεσαι ακόμη μια δόση καφεΐνης για να επιστρέψει το μυαλό σου στην κατάσταση εγρήγορσης που έχεις στις 10 το πρωί. Αυτό που έχεις ανάγκη είναι καλύτερες διατροφικές επιλογές που θα σου παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια, κάνοντας το μυαλό σου να στροφάρει με 1000! Δες τρεις κατηγορίες τροφών που πρέπει να επιλέγεις κάθε φορά που έχεις ανάγκη για ένα μικρό boost στη δουλειά και τη σχολή.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι αποτελούν μια διατροφική επιλογή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Η κατανάλωση μικρής ποσότητας ενισχύει ικανοποιητικά τη μνήμη μας και είναι ό,τι πρέπει για γρήγορη και εύκολη επιλογή ανάμεσα στα βασικά γεύματα της ημέρας. Επίλεξέ τους χωρίς έξτρα αλάτι και κατανάλωσέ τους σκέτους ή σαν συστατικό σε συνταγές και σαλάτες μέσα στην ημέρα.

Λιπαρά ψάρια

Τα κονσερβοποιημένα ψάρια ή και τα φιλέτα τους, όπως ο τόνος, ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες, μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και με ασφάλεια στο γραφείο ή το πανεπιστήμιο για μεσημεριανό σνακ, ενώ αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για κρύο σάντουιτς. Είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία όπως έχει διαπιστωθεί ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου στο σύνολό της.

Φρέσκα φρούτα

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες και διάφορα άλλα μέταλλα, πολύτιμα για την διατήρηση της συνολικής ευεξίας του οργανισμού. Κατηγορίες αυτών όπως τα μούρα, τα μήλα και τα εσπεριδοειδή αποτελούν σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών (φλαβονοειδή), που βοηθούν τον εγκέφαλο να παραμένει δυνατός και σε διαρκή εγρήγορση και συγκέντρωση.

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
enallaktiki
Περισσότερα

Εναλλακτική Ιατρική & Διαβήτης

Οι "Εναλλακτικές " ή "Συμπληρωματικές" θεραπείες σήμερα αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα υπαρκτή και αρκετά καθημερινή, με δημοτικότητα που αυξάνεται όχι μόνο ανάμεσα στους ιατρούς και τους επαγγελματίες της υγείας, αλλά πιο πολύ ανάμεσα στον απλό κόσμο.