10 κινήσεις-ματ για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Να τι μπορείς να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου για να χάσεις βάρος χωρίς ουσιαστικές θυσίες

Ποιος είπε ότι για να αδυνατίσεις πρέπει να ακολουθήσεις εξαντλητικές δίαιτες ή αυστηρά προγράμματα γυμναστικής; Οι 10 κινήσεις-ματ που σου προτείνουμε για να υιοθετήσεις στην καθημερινότητα, εξασφαλίζουν υγιεινή διατροφή και αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα, πείνα ή άλλες στερήσεις. Διάβασέ τις πιο κάτω.

Κοιμήσου περισσότερο για να ζυγίζεις λιγότερο

Με μία ώρα επιπλέον ύπνο κάθε βράδυ μπορεί να χάσεις μέχρι και 7 κιλά σε 1 χρόνο, μιας που ο ύπνος αντικαθιστά δραστηριότητες όπως το βραδινό αλόγιστο τσιμπολόγημα. Τα αποτελέσματα διαφέρουν βέβαια από άτομο σε άτομο, όμως ο ύπνος βοηθά και με άλλον τρόπο, μιας που υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι όταν δεν κοιμάσαι επαρκώς, η όρεξή σου αυξάνεται και νιώθεις ασυνήθιστη πείνα.

Χρονομέτρησε τα γεύματά σου

Βάλε χρονόμετρο για 20 λεπτά και μάθε να τρως αργά το γεύμα σου. Τα αργά γεύματα προσφέρουν ευχαρίστηση σε μικρότερες ποσότητες και διεγείρουν την παραγωγή των ορμονών πληρότητας από τον οργανισμό μας, βοηθώντας μας να νικήσουμε την υπερφαγία.

Σέρβιρε περισσότερα λαχανικά

Συνόδευσε το δείπνο σου με τρία λαχανικά αντί για ένα και θα φας περισσότερα από αυτά χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Η μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χάσεις βάρος, γεγονός που αιτιολογείται από την μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών που αυτά περιέχουν. Πρόσθεσε σε αυτά λεμόνι και μπαχαρικά για ακόμη καλύτερη γεύση.

Προτίμησε τα δημητριακά ολικής άλεσης

Τα σιτηρά ολικής αλέσεως, όπως το καστανό ρύζι, το κριθάρι, η βρόμη και το σιτάρι, μας χορταίνουν με λιγότερες θερμίδες και μειώνουν τη χοληστερόλη στον οργανισμό μας.

Μείωσε την πρόσληψη ζάχαρης

Αντικατάστησε ένα αναψυκτικό την ημέρα με κανονική σόδα ή μεταλλικό ανθρακούχο νερό και θα γλιτώσεις 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Επιπλέον, μάθε να πίνεις τον καφέ σου σκέτο μειώνοντας σταδιακά την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείς και αντικατάστησε ένα ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκάλι από ένα φρούτο που θα καταναλώσεις στην κανονική του μορφή και όχι σε χυμό.

Περιόρισε το αλκοόλ

Όταν μια περίσταση περιλαμβάνει το αλκοόλ, μετά το πρώτο ποτό πιες ένα μη αλκοολούχο, χαμηλό σε θερμίδες ποτό, όπως ανθρακούχο νερό, αντί να συνεχίσεις με το επόμενο, με μπίρα ή κρασί.

Πιες πράσινο τσάι

Η κατανάλωσή του πράσινου τσαγιού είναι μια καλή στρατηγική απώλειας βάρους, αφού επιταχύνει προσωρινά την καύση θερμίδων του οργανισμού, πιθανόν μέσω της δράσης φυτοχημικών που ονομάζονται κατεχίνες.

Φάε στο σπίτι

Τρώγε σπιτικά γεύματα τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα, αφού εκεί μπορείς να ελέγχεις εσύ την περιεκτικότητά τους σε λιπαρές ουσίες και αλάτι που κάνει κατακράτηση υγρών.

Κάνε μια παύση στο γεύμα σου

Κάνε μια παύση κατανάλωσης φαγητού όταν τρως το μεσημεριανό ή βραδινό σου γεύμα, αφού έτσι δίνεις στον οργανισμό σου ένα μήνυμα ότι έχεις χορτάσει. Θα συνεχίσεις να τρως για λίγο ακόμα, χωρίς ωστόσο να κάνεις υπερβολές και να «σκάσεις».

Μάσησε τσίχλα με γεύση μέντα

Όταν σου έρχεται έντονη όρεξη για σνακ, φάε μια τσίχλα! Μια τσίχλα με έντονη γεύση υπερισχύει σε κάνει να ξεχνιέσαι και τελικά τρως λιγότερο. Φάε επίσης μια μετά το φαγητό, για να αποβάλει τις ωραίες γεύσεις που μένουν στο στόμα και σε κάνουν να αναζητείς ακόμη περισσότερες τροφές μετά το τέλος του γεύματός σου.

Total
78
Shares
Σχετικά άρθρα
Υπογλυκαιμία & Καρδιά: Μερικά πράγματα που πρέπει άμεσα να μάθουμε... - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Υπογλυκαιμία & Καρδιά: Μερικά πράγματα που πρέπει άμεσα να μάθουμε…

Η υπογλυκαιμία δεν είναι κάτι τόσο αθώο όσο νομίζουμε, και οι επιπλοκές δεν προέρχονται αναγκαστικά από τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης. Στο άρθρο εξηγούμε όλες τις συνέπειές της στον οργανισμό μας...