Τι να φας για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου υγιή στο κρύο

Winter Foods που χαρίζουν λάμψη και ενυδάτωση στο δέρμα μας, όσο αυτό βάλλεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες
Winter Foods που χαρίζουν λάμψη και ενυδάτωση στο δέρμα μας, όσο αυτό βάλλεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, μαζί με το ξηρό κλίμα, τον παγωμένο αέρα, αλλά και ένα ανοσοποιητικό που βάλλεται από ιώσεις, δοκιμάζουν την επιδερμίδα μας που κατά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να παρουσιάσει ξηρότητα, κοκκινίλες, θαμπάδα, ακόμη και ακνεϊκή έξαρση. Η φροντίδα του δέρματός μας απέναντι στα παραπάνω δεν σχετίζεται ωστόσο μόνο με τον καλό καθαρισμό και τη χρήση σωστών προϊόντων, αλλά και με τις τροφές που επιλέγουμε να καταναλώσουμε στην καθημερινότητά μας. Για να φροντίσεις λοιπόν την όψη και τη συνολική υγεία του δέρματός σου, να μερικές χειμερινές διατροφικές επιλογές που μπορείς να βάλεις στο διαιτολόγιό σου άφοβα, για ενυδάτωση και λάμψη από μέσα προς τα έξω!

Παντζάρι

Το παντζάρι είναι πλούσιο σε γλουταθειόνη, ένα τριπεπτίδιο που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά συστατικά για το δέρμα, δρώντας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και βελτιώνοντας την ποιότητά του.

Αβοκάντο

Πλούσιο σε καλά λιπαρά και την πολύτιμη για το δέρμα μας βιταμίνη Ε, το αβοκάντο παρέχει προστασία στα κύτταρά του, μειώνοντας κοκκινίλες και τυχόν φλεγμονές όπως τα παροδικά σπυράκια. Επιπλέον, αυξάνει την απορρόφηση βιταμίνης Α, που δίνει λάμψη στο θαμπό δέρμα ενώ είναι μια από τις πλέον ενυδατικές τροφές.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ, όπως και όλα τα εσπεριδοειδή, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και δρα σαν φυσικό αντιοξειδωτικό. Επιπλέον, περιέχει φλαβονοειδή που υποστηρίζουν την εύρυθμη  λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, το δέρμα και τα νύχια, συμβάλλοντας στη συνολικότερη υγεία τους.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ, χάρη στην ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση του, μπορεί να καθυστερήσει την γήρανση και να μειώσει τις κοκκινίλες ή άλλες ατέλειες του δέρματος. Επίσης, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας ακόμη και την τριχόπτωση που παρατηρείται τους χειμερινούς μήνες.

Ρόδι

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A, και σε άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι τανίνες, οι πολυφαινόλες και οι ανθοκυανίνες. Διαθέτει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες, αναζωογονώντας το δέρμα, μειώνοντας την ξηροδερμία και χαρίζοντας λάμψη στα μαλλιά. Είναι ό,τι πρέπει για πρωινό μετά από θεραπείες όπως μια χημική απολέπιση ή ένας βαθύς καθαρισμός.

Μην ξεχνάς επίσης:

Η ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες σε τροφές όπως τα ζυμαρικά, το ψωμί και τα έτοιμα γεύματα, μειώνουν την παραγωγή του κολλαγόνου και μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα σου. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνεις με την κατανάλωσή τους, αφού τα αποτελέσματά της δεν μεταφράζονται μόνο σε επιπλέον κιλά, αλλά σε κακή ποιότητα στο δέρμα.

Total
17
Shares
Σχετικά άρθρα