Μερικές συνήθειες για μάξιμουμ ενέργεια από το πρωί

Συμβουλές για να αρχίζεις τη μέρα σου με ενέργεια και όρεξη
Συμβουλές για να αρχίζεις τη μέρα σου με ενέργεια και όρεξη

Ξυπνάς κι εσύ τελευταία νιώθοντας έντονη κόπωση, ανεξάρτητα από το πόσο έχεις αθληθεί ή κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα; Τότε ίσως είναι καιρός να κάνεις μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, ώστε τα πρωινά σου να ξεκινούν γεμάτα ενέργεια και όρεξη για την ημέρα που μόλις άρχισε.

Πιες νερό

Η αφυδάτωση είναι ένας βασικός παράγοντας που εξασθενεί τον οργανισμό μας. Ιδιαίτερα αν ασκείσαι, χάνεις νερό μέσω του ιδρώτα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το έχεις στη διάθεσή σου ενώ γυμνάζεσαι. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον δύο λίτρα την ημέρα, ενώ πιες με το που σηκωθείς από το κρεβάτι ένα μεγάλο ποτήρι που θα σε ξυπνήσει.

Περιόρισε την καφεΐνη

Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μειωμένη την ενέργειά μας. Μειώνοντας τους καφέδες, αλλά και τα αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη, συμβάλουμε στο να ξεκουραζόμαστε καλύτερα και να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια.

Απόφυγε την πολύωρη έκθεση μπροστά στην οθόνη

Η πολύωρη έκθεση στο κινητό και την οθόνη του υπολογιστή μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες διαταράσσουν τους νευροδιαβιβαστές που διασφαλίζουν την καλή ποιότητα ύπνου. Προσπάθησε λοιπόν να εκτίθεσαι σε αυτές όσο λιγότερο γίνεται, ενώ κάνε και διαλείμματα μέσα στην ημέρα για να ξεκουράζεις τα μάτια σου.

Μην παραλείπεις γεύματα

Μην παραλείπεις γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μιας που η μείωση της κατανάλωσης απαραίτητης τροφής συνεπάγεται και μείωση της συνολικής ενέργειάς σου.

Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Ακόμη και η ελάχιστη άσκηση μέσα στη μέρα, όπως μισή ώρα περπάτημα ή 20 λεπτά ποδήλατο, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενέργειά σου. Αν δε ξεκινήσεις πιο δυναμικά, τότε τα πρωινά θα νιώθεις αναζωογονημένη και γεμάτη ενέργεια για τις δουλειές και τις υποχρεώσεις που έχεις να φέρεις εις πέρας.

Total
20
Shares
Σχετικά άρθρα