Ποιες ασκήσεις φτιάχνουν την κακή διάθεση

Mindfulness fitness: Τα είδη γυμναστικής που μπορείς να δοκιμάσεις για να βελτιώσεις την πεσμένη σου διάθεση και να ξεκινήσεις τη μέρα με όρεξη
Mindfulness fitness

Ο χειμώνας και οι υποχρεώσεις που μαζεύονται σαν βουνό μετά την παύση των γιορτών των Χριστουγέννων μπορούν πολύ εύκολα να μας ρίξουν τη διάθεση, πόσο μάλλον όταν στην εξίσωση έρχονται να συμπληρωθούν το διαρκές στρες, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου για αναψυχή και τα πολλαπλά προβλήματα της καθημερινότητας. Ισχυρό αντίδοτο σε αυτή τη συνθήκη δεν είναι άλλο από τη συστηματική γυμναστική, που, ακόμη κι αν γίνεται για λίγα μόλις λεπτά πέντε φορές την εβδομάδα, μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα μας. Ακολουθούν πέντε mindful fitness επιλογές, για να εντάξεις αυτή που σου ταιριάζει στο πρόγραμμά σου και να βελτιώσεις άμεσα την ψυχολογία σου όταν το χρειάζεσαι περισσότερο.

Μισάωρο περπάτημα

Μπορεί να ακούγεται λίγο, όμως ένα μισάωρο περπάτημα σε καθημερινή βάση, όχι απλά θα κάνει θαύματα στη φυσική σου κατάσταση, αλλά θα βελτιώσει σημαντικά και τη διάθεσή σου. Ιδιαίτερα όταν αυτό συνδυάζεται με βόλτες σε πράσινα μέρη της πόλης, όπως στο πάρκο, και με την παρέα μιας φίλης, τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Ηatha γιόγκα

Οι θετικές επιδράσεις της γιόγκα στην ψυχική υγεία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες εδώ και πολλά χρόνια, με τη hatha γιόγκα (ένας τύπος γιόγκα που διδάσκει διάφορες σωματικές στάσεις) να αποδεικνύεται η πιο αποτελεσματική για να φτιάξει η διάθεση. Με πέντε συνεδρίες λίγων λεπτών την εβδομάδα, η διαφορά θα σε εκπλήξει θετικά.  

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός είναι ακόμη ένα είδος εγκεφαλικού fitness που θα σε βοηθήσει να εστιάσεις την προσοχή σου κάπου άλλου, μακριά από τα προβλήματα και όσα σε ρίχνουν ψυχολογικά. Μετά από ένα μισάωρο session, συνέχισε με δεκαπέντε λεπτά stretching ή jogging στη γειτονιά σου.

Tai Chi

Το Tai Chi είναι μια αρχαία κινεζική πολεμική τέχνη που ακολουθεί μια σειρά από αργές, ήπιες κινήσεις χρησιμοποιώντας συνδυασμό αναπνοής, μυαλού και σωματικής δραστηριότητας. Ο λόγος για τον οποίο προτείνεται είναι επειδή συμβάλει άμεσα στο να επιτευχθεί η εσωτερική μας γαλήνη, ανακουφίζοντας από το στρες και το άγχος, ενισχύοντας τους μύες και βελτιώνοντας σημαντικά τη ροή του αίματος στο σώμα μας.

Ασκήσεις ισορροπίας

Οι ασκήσεις ισορροπίας έχουν αποδειχθεί ωφέλιμες στην βελτίωση της ψυχικής υγείας και μπορούν να εξασκηθούν σε καθημερινή βάση, σε όποιο επίπεδο κι αν είσαι σχετικά με τη φυσική σου κατάσταση. Μισή ώρα ασκήσεων ισορροπίας την ημέρα, όπως το περπάτημα στα δάχτυλα των ποδιών, ο βηματισμός με εναλλαγή του βάρους μεταξύ της φτέρνας και των δαχτύλων ή η ισορροπία στο ένα πόδι για λίγα λεπτά, μπορεί να αποφέρει τεράστια διαφορά στη διάθεσή σου, με ελάχιστο κόπο.

Total
11
Shares
Σχετικά άρθρα
Η άσκηση μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Η άσκηση μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη

Πολλές μελέτες έχουν δείξει την επίδραση της άσκησης στη πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη στα άτομα που έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη, αλλά πολύ αποτελεσματικότερος είναι ο συνδυασμός άσκησης και σωστής διατροφής.

workout600
Περισσότερα

Να είστε δραστήριοι με τον δικό σας τρόπο: Οδηγός για ενήλικες

Διαβάστε για τους τρόπους που μπορείτε να ενσωματώσετε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας- με το δικό σας προσωπικό τρόπο. Αποφασίστε για το πόσες μέρες, ποια είδη δραστηριοτήτων και πόσες φορές μπορείτε να ενσωματώσετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας.