Συνταγή για εύκολο και υγιεινό χούμους

Το χούμους είναι ένα ωφέλιμο ντιπ και συνδυάζεται εύκολα
Το χούμους είναι ένα ωφέλιμο ντιπ και συνδυάζεται εύκολα

Tο χούμους είναι ένα υπέροχο σνακ για άτομα με διαβήτη. Έχει εξαιρετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που δεν θα προκαλέσει αιχμές στη γλυκόζη του αίματος. Το χούμους αφομοιώνεται πιο αργά από άλλους υδατάνθρακες, προκαλώντας σταδιακή αύξηση της περιεκτικότητας σε σάκχαρο στο αίμα. Είναι φορτωμένο με σημαντικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των μονοακόρεστων λιπαρών που είναι υγιεινά για την καρδιά που συνιστά η ADA για άτομα με διαβήτη.

Το χούμους είναι μια τέλεια πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Μια φυτική διατροφή μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με διαβήτη, καθώς μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να προωθήσει την απώλεια βάρους. Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ενθαρρύνει επίσης τη διατήρηση του βάρους και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. ρεβίθια

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/4 φλιτζάνι σουσάμι, φρυγανισμένο

1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, αραιωμένο

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

6

μερίδες

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, κρατώντας 1/4 με 1/2 φλιτζάνι από το υγρό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό στο μπλέντερ. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέτοντας υγρό ρεβιθιού αν χρειάζεται για να αραιώσει ο πουρές. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-6 ώρες πριν το σερβίρουμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Γαρνίρουμε με μαϊντανό πριν το σερβίρουμε. Σερβίρετε με λαχανικά, πίτα ή σαν άλειμμα σάντουιτς.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

μερίδα = 1/4c = 111cal pro 5g, υδατάνθρακες 8g, λίπος 6g, νάτριο 82mg ανταλλαγές: 1 χαμηλό κρέας, 1 λιπαρά

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα