Ποια είναι τα πέντε καλύτερα σνακ για τις βραδινές λιγούρες

Ποια είναι τα καλύτερα σνακ για τις βραδινές λιγούρες

Η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας σχετίζεται με λιγότερη επιθυμία για σνακ αργότερα το βράδυ.

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους και τους ειδικούς διατροφής, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να νιώθει κάποιος την επιθυμία να τσιμπήσει κάτι μετά το δείπνο. Αυτό συμβαίνει είτε λόγω πλήξης, άγχους, ακόμα και πόθου ή σωματικής πείνας.
Όμως, υπάρχει επίσης μια σχετική απορία για το αν πρέπει να τα κάνει. Και, αν ναι, ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για εκείνη τη στιγμή.

Εάν κάποιος πεινάει τη νύχτα, πρέπει να φάει κάτι, συνιστούν οι διατροφολόγοι. Ένα σνακ τη νύχτα δεν θα επιβραδύνει το μεταβολισμό και, με έξυπνες επιλογές, δεν θα προσθέσει ούτε βάρος.

Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να θυμηθεί τι έχει φάει κατά τη διάρκεια της ημέρας και τι έχει παραλείψει. Τις περισσότερες φορές αυτό που θα έχει παραλείψει θα είναι φρούτα, λαχανικά ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Εάν συμβαίνει αυτό, οι βραδινές επιλογές τσιμπολογήματος θα πρέπει να καλύπτουν τις επιπλέον ανάγκες σε φυτικές ίνες και ασβέστιο.

Ο στόχος είναι ισορροπημένα γεύματα φυτικών ινών, πρωτεϊνών και υγιούς λίπους σε απόσταση κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες. Αυτό διατηρεί το σάκχαρο στο αίμα σταθερό αντί να αυξάνεται και να οδηγεί σε λιγούρα τη νύχτα. Μεγάαλο ρόλο παίζει και η πρόσλειψη πρωτεϊνών. Η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας σχετίζεται με λιγότερη επιθυμία για σνακ αργότερα το βράδυ.

Εδώ είναι πέντε από τα καλύτερα σνακ αργά το βράδυ που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Τυρί
Ένα «μπαστούνι» τυρί μοτσαρέλα είναι ένα υπέροχο σνακ για αργά το βράδυ. Περιέχει περίπου 100 θερμίδες και 7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας για κάθε σνακ αργά το βραδινή γιατί προσφέρει αίσθημα πληρότητας.

Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι ένα εξαιρετικό σνακ για αργά το βράδυ επειδή περιέχουν φυσική μελατονίνη, μια ένωση που υποστηρίζει τον υγιή ύπνο. Επιπλέον, περιέχουν μαγνήσιο, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία της νευρικής δραστηριότητας και ενισχύει τη χαλάρωση.

«Ζωντανό» γιαούρτι με φρούτα
Το ζωντανό γιαούρτι περιέχει φιλικά προς το έντερο προβιοτικά και πρωτεΐνες που δίνουν το αίσθημα του κορεσμού και σταθεροποιούν το σάκχαρο στο αίμα. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να προσθέσει μερικά επιπλέον φρούτα και λαχανικά αλλά και πρωτεΐνες για μεγαλύτερο αίσθημα πληρότητας, ανακατεύοντάς τα μια κουταλιά φιστικοβούτυρο ή ταχίνι ή μέλι.

Ποπ κορν
Το ποπ κορν είναι ένα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες που μπορεί να κρατήσει κάποιον χορτάτο μέχρι το πρωί. Η μόνη ένσταση είναι να μη περιέχει μεγάλες ποσότητες βουτύρου και αλατιού, αλλά λιπαρά υγιή για την καρδιά, όπως ελαιόλαδο ή φρέσκα βότανα.

Ψωμί ολικής αλέσεως με φιστικοβούτυρο
Τοστ ολικής αλέσεως και κράκερ ολικής αλέσεως περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες (δηλαδή: φυτικές ίνες), οι οποίοι επιβραδύνουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Μια καλή λύση είναι ο συνδυασμός τους με φιστικοβούτυρο, το οποίο έχει πρωτεΐνη και υγιές λίπος. Το φιστικοβούτυρο περιέχει υγιή λίπη που αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης (μπορεί μάλιστα να συνοδεύσει εξαιρετικά και φέτες μήλου).

Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο «αντικαταθλιπτικές» τροφές – διατροφή για την ψυχή

Με ποια σειρά να τρώτε το γεύμα σας για να μειώσετε την αύξηση του σακχάρου στο αίμα κατά 75%, σύμφωνα με μια ειδικό

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα