4 Συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής με Διαβήτη και Υπέρταση

4 Συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής με Διαβήτη και Υπέρταση

Ο Διαβήτης και η Υπέρταση -υψηλή αρτηριακή πίεση- αλληλοσυνδέονται και μαζί, μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρη την υγεία ενός ανθρώπου. Η τήρηση λοιπόν μιας υγιεινής ρουτίνας και μιας σωστής διατροφής είναι θεμελιώδης για τη διαχείριση και των δύο παθήσεων. Σε αυτό το άρθρο, ο Δρ Navneet Agarwal, κλινικός υπεύθυνος της BeatO, αναλύει τις ιδανικές συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Υγιεινή ισορροπημένη διατροφή

Τηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες νάτριο και λίπη.

-Επιλέξτε τρόφιμα ολικής αλέσεως και πλούσια σε φυτικές ίνες όπως καστανό ρύζι, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φύτρα, κεχρί, φρούτα και λαχανικά.
-Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, κορεσμένα και Trans-λιπαρά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Περιορίστε τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα, το πλήρες γάλα, το βούτυρο, το τυρί, τις τηγανιτές πατάτες, τα αρτοσκευάσματα, τα κέικ, τα μπισκότα, τα κράκερ και τη μαργαρίνη.
κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης βελτιώνει τον κορεσμό, μειώνει την όρεξη και διατηρεί την άλιπη μυϊκή μάζα. Προσθέστε πρωτεΐνη από γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, φασόλια, όσπρια, σόγια και ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας.
Χρησιμοποιήστε λιγότερο αλάτι στο μαγείρεμα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε βότανα και άλλα καρυκεύματα για να αρωματίσετε τα τρόφιμα.
-Για να αποφύγετε τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, τηρείτε τακτικά ωράρια γευμάτων.

Τακτικό πρόγραμμα άσκησης

Η άσκηση ενισχύει την καρδιαγγειακή ικανότητα, μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και βοηθά στη διαχείριση του βάρους. Εξασφαλίστε σωματική δραστηριότητα 150 λεπτών την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του περπατήματος, του τζόκινγκ, της κολύμβησης, της ποδηλασίας, της Zumba ή οποιασδήποτε άλλης μορφής χορού κ.λπ.

Αλλάξτε τις ανθυγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής σας με πιο υγιείς

-Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τόσο το σάκχαρο όσο και την αρτηριακή πίεση. Μπορεί να αυξήσει τα τριγλυκερίδια σας και να μετρήσει σε ανεπιθύμητες θερμίδες. Επιπλέον, η μπύρα, το κρασί και άλλα μείγματα κοκτέιλ περιέχουν υδατάνθρακες και μπορεί να αυξήσουν τα σάκχαρα στο αίμα σας. Αποφύγετε/περιορίστε το αλκοόλ.

-Το κάπνισμα είναι ένας πολύ γνωστός κίνδυνος για την υγεία που σχετίζεται με τη σκλήρυνση των αρτηριακών τοιχωμάτων, με αποτέλεσμα να διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού. Επιπλέον, το κάπνισμα κάνει πιο δύσκολο τον έλεγχο του Διαβήτη. Κόψε το κάπνισμα!

Γνωρίστε την πρόοδό σας


Ελέγχετε το σάκχαρό σας και την αρτηριακή σας πίεση, όπως σας συμβουλεύει ο/η γιατρός σας.
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας τακτικά. Ακολουθήστε όλες τις κλινικές αξιολογήσεις και τις εργαστηριακές έρευνες όπως συνιστάται από τον/την γιατρό σας.
Μόνο όταν γνωρίζετε την πρόοδό σας, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας.

Από το thehealthsite.com

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Η Υπέρταση η πρώτη αιτία καρδιαγγειακών νοσημάτων παγκοσμίως

Όλα όσα θες να ξέρεις για την Ανθεκτική Υπέρταση

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα