Οι τροφές που περιέχουν μαγνήσιο ελέγχουν το σάκχαρό μας

Το μαγνήσιο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά τόνωσης και ευεξίας του οργανισμού μας. Χωρίς το αυτό καθίσταται σχεδόν αδύνατη η παραγωγή ενέργειας από το ανθρώπινο σώμα
Magnesium-Rich-foods
Magnesium-Rich-foods

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο του οργανισμού μας όχι πολύ γνωστό αλλά εξαιρετικής σημασίας.
Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά τόνωσης και ευεξίας. Χωρίς το μαγνήσιο καθίσταται σχεδόν αδύνατη η παραγωγή ενέργειας από το ανθρώπινο σώμα και η έλλειψη του σχετίζεται με κόπωση, κράμπες ακόμη και λήθαργο.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients, έρχεται να αναδείξει και μια άλλη σημαντική πλευρά του μαγνησίου. Φαίνεται λοιπόν ότι η επαρκής πρόσληψή του σχετίζεται με καλύτερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Στην εν λόγω έρευνα διερευνήθηκε η σχέση μαγνησίου, σακχάρου και ινσουλίνης, της ορμόνης που καθορίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Βρέθηκε λοιπόν ότι η χαμηλή πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολικές αλλαγές και σε αντίσταση στην ινσουλίνη, μια διαδικασία που σχετίζεται με υψηλό σάκχαρο. Αντίθετα, η συστηματική κατανάλωση τροφών που περιέχουν μαγνήσιο είχε προστατευτική δράση.
Για το λόγο αυτό έχετε στην καθημερινή σας διατροφή τροφές όπως τα δημητριακά, κυρίως βρώμη και κριθάρι, τα φασόλια, το σπανάκι, ξηρούς καρπούς όπως τα φιστίκια, τα ψάρια, λαχανικά όπως η αγκινάρα, καθώς επίσης και γάλα, που αποτελούν τις καλύτερες πηγές μαγνησίου. Σε περιπτώσεις λήψης συμπληρώματος μαγνησίου, αποφύγετε να φάτε τυρί, γιαούρτι ή να πιείτε γάλα δύο ώρες πριν και 2 ώρες μετά τη λήψη του συμπληρώματος.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα