ΣΥΝΕΔ: Μη αναστρέψιμος ο νεανικός διαβήτης

Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας με αφορμή τις δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη  σχετικά με το θέμα της ένταξης του ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη τύπου 1 στον πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων του ΚΕΠΑ.
syned_16-07-2014
syned_16-07-2014

Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας με θέμα: «Οι πολιτικές για την υγεία στηρίζονται σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και όχι σε ευχολόγια και ανύπαρκτες θαυματουργές θεραπείες. Ο ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης είναι χρόνια πάθηση και μη αναστρέψιμη βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών»
 Η επιστολή εστάλη με αφορμή τις δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη σε πρωϊνή καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με το θέμα της ένταξης του ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη τύπου 1 στον πίνακα των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων του ΚΕΠΑ.
Ο Γεν. Γραμματέας χωρίς κανένα ενδοιασμό και βάσει των πληροφοριών που έχει από “συζητήσεις τραπεζιού”¨ δήλωσε ότι ο διαβήτης δεν μπορεί να θεωρηθεί μη αναστρέψιμη πάθηση, αφήνοντας βέβαια ανοιχτή την πόρτα για την επανεξέταση του θέματος σε ότι αφορά τον νεανικό διαβήτη.
Δικαίως ο ΣΥ.Ν.Ε.Δ αναφέρεται σε υποκριτική δημοκρατική στάση του Γενικού, αφού ήδη ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία εδώ και μήνες είχε ζητήσει από τον κ. Κοκκόρη και τα υπόλοιπα μέλη της ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής!!! να ζητήσουν την έγκυρη και επιστημονική γνώμη του ΚΕΣΥ, στο οποίο έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για τη μελέτη των θεμάτων του Σ.Δ.
Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών την Πέμπτη 23/1/2014 διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του, έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρη και καλεί σε αυτήν κάθε πολίτη με νεανικό ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη κάθε γονιό παιδιού που έχει ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα του για να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα