Cheese-Cake Βύσσινο με stevia

Συνταγή Cheese-Cake Βύσσινο με stevia

Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 6
Απαιτούμενος χρόνος: 120′
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
Υλικά για Κρέμα Τυριού

  • 290γρ. τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia
  • ½ λεμόνι Χυμός + ξύσμα λεμονιού
  • Stevia 8γρ.
  • Κρέμα σαντιγί 350γρ.
  • Φύλλα ζελατίνης 3γρ.

Υλικά για Βύσσινα

  • 500γρ. φρέσκα βύσσινα
  • 3γρ.Stevia
  • 100γρ.Νερό

Υλικά για Μπισκότο

  • 120γρ. βούτυρο σε κύβους-κρύο
  • 9γρ. Stevia
  • 50γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50γρ. αβγά* (*1 μεσαίο aβγό ζυγίζει περίπου 50 γρ.)
  • 210γρ.αλεύρι πολυτελείας 55%
  • 60γρ.λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση
Παρασκευή για Κρέμα Τυριού

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό από το ψυγείο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά ένα προς ένα για να μαλακώσουν.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη stevia, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις λιώνουμε στη φωτιά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, τις προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα την κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα

Παρασκευή για Βύσσινα

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό με τη stevia και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα.
  • Τα αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά για να σωταριστούν.
  • Έπειτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν

Παρασκευή για Μπισκότο

  • Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση.
  • Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το λιωμένο βούτυρο, με τη μία ποσότητα αλευριού Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη.
  • Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη, σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.
  • Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο
  • Μοντάρισμα Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί.
  • Λίγο πριν το σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα βύσσινα που έχουμε ήδη προετοιμάσει

Πηγή: www.athinorama.gr/umami/ 

Total
13
Shares
Σχετικά άρθρα