Group Διαβητικών Facebook: Έκκληση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αθήνα 20/03/2017

Από το Δεκέμβριο του 2016, πρώτα ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών και παράλληλα η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, στέλνουν επιστολές και ζητάνε πρόσβαση στην καινούρια τεχνολογία μέτρησης σακχάρου. Πλέον  τα αυτόνομα γκρουπ διαβητικών που έχουν δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που ξεπερνάνε σε αριθμό μελών
τα 10.000
 ‘ατομα, έχουν μπει κι αυτά στην προσπάθεια, ώστε να μας δώσει την επιλογή ο ΕΟΠΥΥ να επιλέξουμε τον τρόπο διαχείρισης του σακχάρου μας.

Να σημειώσουμε ότι για κάθε διαβητικό ινσουλινεξαρτώμενο, τύπου 1, ο ΕΟΠΥΥ μηνιαίως χρεώνεται 118,00 ευρώ. Αυτό το οποίο ζητάμε είναι ακριβώς το ίδιο ποσό εξόδων για τον ΕΟΠΥΥ, αλλά να έχουμε την επιλογή και την πρόσβαση σε μια νέα τεχνολογία που προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα, τόσο ζωής όσο και ρύθμισης, και η οποία μάλιστα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη.
Με μια αυθόρμητη κίνηση αγανάκτησης σχηματίσαμε μια άτυπη επιτροπή με σκοπό να βοηθήσει και αυτή με τη σειρά της. Με πρωτοβουλία αυτής της επιτροπής επισκεφθήκαμε τα γραφεία της εταιρίας που εισάγει τη νέα τεχνολογία στη χώρα  μας, για να διαπιστώσουμε απο μόνοι μας αν απο την πλευρά της εταιρείας είναι οικονομικό το εμπόδιο  Εκεί διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία ήδη από το Δεκέμβριο του 2015 έχει στείλει επιστολές στον ΕΟΠΥΥ ζητώντας συνάντηση μαζί του και έχοντας όλη την καλή πρόθεση να αποζημιωθεί για το προϊόν της στην ίδια ακριβώς τιμή που ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει την προηγουμένη τεχνολογία μέτρησης σακχάρου.
Μια Μικρή Αρχή Μπορεί να Φέρει μια Μεγάλη Νίκη – Απολογισμός της Συνάντησης της 3ης Μαρτίου 2017
Εφόσον με αποδείξεις και όχι με απλές διαβεβαιώσεις διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα της άρνησης του ΕΟΠΥΥ δεν έρχεται από κάποια διαπραγμάτευση της εταιρείας ή από κάποια οικονομική απόκλιση σε σχέση με την αποζημίωση που δίνει στους διαβητικούς μέχρι σήμερα, ξαναστείλαμε εκ νέου επιστολές και εμείς και η Ομοσπονδία και ο Σύλλογος οι οποίες, ωστόσο, είχαν την τύχη των προηγούμενων. Δηλαδή και για να κυριολεκτούμε, πλέον μετά από τόσους μήνες βιώνουμε τον απόλυτο εμπαιγμό του ΕΟΠΥΥ στο να βοηθήσει μια κοινότητα των 1.200.000 ανθρώπων να έχουν ένα λίγο καλύτερο τρόπο ζωής χωρίς αυτός να επιβαρύνει το κράτος.
Νιώθουμε ότι η απόλυτα αδικαιολόγητη άρνηση του ΕΟΠΥΥ να καλέσει τους εκπροσώπους μας, έστω για να συζητηθεί το ζήτημα, δε μας αφήνει κανένα περιθώριο άλλης ήπιας δράσης. Εάν προσθέσουμε σε αυτό ότι ζούμε σε ένα κράτος που η λέξη ΔΙΑΦΘΟΡΑ εμφανίζεται συχνά στο λεξιλόγιο του Έλληνα, είναι εύκολο να τη δανειστούμε για να υποθέσουμε ότι είναι η μόνη εξήγηση και την οποία, όμως, αρνούμαστε να υιοθετήσουμε σαν πιθανότητα.
Στα καθημερινά email που λαμβάνουμε, ειδικά τα email αγανακτισμένων γονέων με παιδιά διαβήτη τύπου 1, βλέπουμε να περιγράφουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο την απόλυτη ανάγκη πρόσβασης στην καινούρια τεχνολογία και δυστυχώς αφήνουν αιχμές ότι η αδικαιολόγητη άρνηση μπορεί να οφείλεται και σε διαμάχη εταιρειών και μεγάλων συμφερόντων.
Έχοντας πλέον πολλές κοινωνικές ομάδες να έχουν φτάσει να κατεβαίνουν στο δρόμο και ανθρώπους που έχουν στερηθεί ακόμα και την όρασή τους να κατεβαίνουν σε πορεία, δηλώνουμε ανθρώπινη άρνηση να κατεβάσουμε τα ινσουλινοεξαρτώμενα παιδιά μας έξω από το υπουργείο. Αρνούμαστε παιδάκια ταλαιπωρημένα, με μια καθημερινότητα δύσκολη, σε μια κοινωνία που διακατέχεται απο παντελή έλλειψη πληροφόρησης για το τι σημαίνει “ζω με διαβήτη τύπου 1”, να πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να τα ταλαιπωρήσουμε ακόμα παραπάνω,να τα εκθέσουμε μπροστά σε αυτούς που κρατάνε τις καρέκλες του ΕΟΠΥΥ,μήπως και συγκινηθούν και βάλουνε μια απλή υπογραφή!
Όμως εμείς οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 και οι γονείς των παιδιών με διαβήτη τύπου 1 αλλά και όλοι οι διαβητικοί της χώρας, δεν πρόκειται να δεχθούμε την αδικαιολόγητη άρνηση πρόσβασης σε μια καλύτερη τεχνολογία που μας βοηθά!.
Μια μικρή νίκη όλων μας!
Καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να είναι αρωγοί με έναν εύκολο τρόπο: να μας δώσουν ένα βήμα να παρουσιάσουμε τι σημαίνει η ζωή με διαβήτη. Καλούμε τα μέσα να παρουσιάσουν γονείς με ινσουλινοεξαρτώμενα παιδιά, θεωρώντας ότι η ορατότητα της καθημερινότητάς μας μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης στο να αντιληφθούν οι κύριοι του ΕΟΠΥΥ ότι με μια απλή κίνηση, με μια απλή υπογραφή και η οποία δεν τους έχει πλέον κόστος, το επαναλαμβάνουμε, θα καλυτερέψει αυτόματα τις ζωές χιλιάδων διαβητικών και θα τους δώσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Δε μας ενδιαφέρουν κομματικές παρατάξεις, δεν είναι μια κίνηση με καμία πολιτική σκοπιμότητα και κυρίως δεν είναι καμία κίνηση που ηγούνται κάποιοι λίγοι άνθρωποι.
Είμαστε όλοι εμείς που καλούμαστε καθημερινά να ρυθμίσουμε «χειροκίνητα» μια ορμόνη που δεν παράγει το σώμα μας.
Κάνουμε τελευταία έκκληση στους κυρίους του ΕΟΠΥΥ να συμπεριλάβουν την καινούρια τεχνολογία στα αναλώσιμα που αποζημιώνονται, γιατί είναι ζήτημα ζωής το ρυθμισμένο σάκχαρο. Απευθυνό,αστε και σε όλους εσάς που θα κληθείτε να πληρώσετε παραπάνω φορολογία για όλους εμάς που θα είμαστε ανάπηροι από τις επιπλοκές του διαβήτη μια ώρα αρχύτερα.
Τα κομμένα πόδια, οι αιμοκαθάρσεις και η τύφλωση αλλά και ο κατά δέκα χρόνια μειωμένος χρόνος ζωής είναι διαβεβαιωμένες, αποδεδειγμένες επιπλοκές και τερματισμός της ζωής ενός διαβητικού είτε τύπου 1 είτε τύπου 2.
Αυτή τη στιγμή τα ήδη υπάρχοντα ποσοστά φτάνουν όπως αναφέραμε το 1.200.000 διαβητικούς. Εάν σε αυτά προσθέσουμε τις εμπεριστατωμένες έρευνες, ότι ακόμα 3 στους 10 ανθρώπους είναι αδιάγνωστοι διαβητικοί, και τα ποσοστά που και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η Αμερικανική Διαβητολογική Ομοσπονδία επιβεβαιώνουν ότι ο διαβήτης λόγω άγχους και διατροφής στο πολύ άμεσο μέλλον παίρνει τη μορφή επιδημίας , αντιλαμβάνεστε ότι πολύ σύντομα δε θα υπάρχει οικογένεια χωρίς διαβητικό μέλος.
Δεν απαιτούμε κάτι εις βάρος κανενός συμπολίτη μας, ούτε καν του ίδιου του κράτους. Ζητάμε τη βοήθειά όλων σας και διεκδικούμε αυτό που θα έπρεπε απλόχερα να μας δίνεται. Μη μας οδηγείτε στην ακούσια αναπηρία!
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα