Πάντα τέτοια! Μία πολύ παραγωγική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ! – Το glykouli.gr καταγράφει τα highlights της συνάντησης του Σωτήρη Μπερσίμη με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Του Βασίλη Βενιζέλου

Σε πολύ καλό και παραγωγικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 20 Ιουλίου η πολυπόθητη συνάντηση των επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων – Σωματείων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρη Μπερσίμη, ο οποίος διαβεβαίωσε, μάλιστα: «Μείνετε ήσυχοι, δεν πρόκειται να σας λείψει τίποτε!».
Ο Σωτήρης Μπερσίμης ανέφερε ότι, για την είσοδο νέων τεχνολογικών προιόντων για τον διαβήτη, ο ΕΟΠΥΥ φροντίζει για την απλοποίηση της σχετικής διαδικασίας ένταξης, ενώ επιθυμούν η εισαγωγή τους να πραγματοποιείται με βάση την αναγκαιότητα για τους ασθενείς, και τόνισε ακόμη ότι δίδεται μία μάχη για τον εξορθολογισμό, προκειμένου και να καλυφθούν οι ανάγκες και να προκύψει αναδιανομή οικονομικών πόρων υπέρ των νέων τεχνολογιών, με διαρκή προστασία της ποιότητας και διαρκή εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε την Τετάρτη 19 Ιουλίου συνάντηση με τους υπευθύνους των εταιρειών parapharm  και  novo nordisk, με θέμα τις βελόνες, καθώς οι δύο εταιρείες δεν δέχτηκαν τις νέες τιμές ασφαλιστικής αποζημίωσης εκ μέρους του Οργανισμού.
Ο Σωτήρης Μπερσίμης διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και ο Οργανισμός είναι ανοιχτοί σε αναπροσαρμογή των τιμών της ασφαλιστικής αποζημίωσης προς τα πάνω, υπό την αυστηρή προϋπόθεση να κατατεθούν προηγουμένως σχετικοί φάκελοι από τις εταιρείες, από τους οποίους να τεκμηριώνεται με πραγματικά στοιχεία το επίπεδο της τεχνολογίας, αλλά και η ποιότητα των υλικών, προκειμένου οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν στην αναπροσαρμογή των τιμών της ασφαλιστικής αποζημίωσης προς τα πάνω, διαδικασία η οποία αποτελεί ένα θέμα το οποίο θα λυθεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών.
Όσον αφορά την εταιρεία Medtronic και τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών για τους καθετήρες, ο Σωτήρης Μπερσίμης δήλωσε ότι δεν είχε καμία συνάντηση μαζί τους, ότι την εταιρεία δεν τη γνωρίζει, καθώς και ότι θα τους καλέσει σε ραντεβού για να λυθεί το θέμα, ενώ ο ίδιος υπογράμμισε  ότι, βάσει της κείμενης νομοθεσίας της χώρας μας, απαγορεύεται η μετακύλιση του όποιου πρόσθετου κόστους στα άτομα με διαβήτη.
Τέλος, όσον αφορά το libre, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε σε αυτό ονομαστικά, σημείωσε ότι το γνωρίζει και το βρίσκει απαραίτητο για έναν διαβητικό, καθώς και ότι αυτό το υλικό βοηθάει στη μείωση των επιπλοκών. Ο Σωτήρης Μπερσίμης δεσμεύθηκε ότι θα γνωρίζουμε όλοι σε δεκαπέντε ημέρες με ποιον τρόπο θα αποζημιώνεται το εν λόγω υλικό.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Ευ Δια…Τροφήν
Περισσότερα

«Ευ Δια…Τροφήν»: Οκτώ οδηγοί έρχονται να αλλάξουν τη διατροφή των Ελλήνων

Τη βελτίωση της διατροφής όλων των Ελλήνων φιλοδοξούν να πετύχουν οι νέοι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί που δημιούργησε το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.