Μια επαγγελματίας μουσικός, μιλά για τη διάγνωση και τις πρώτες μέρες με διαβήτη τύπου 1

διαβήτης, diabetes, chloe little, τύπου 1, σακχαρώδης διαβήτης

Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί επιδημία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2006 οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ξεπερνούσαν τα 200 εκατομμύρια, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030. Στην Ελλάδα περίπου το 8-10% του πληθυσμού πάσχει από διαβήτη.
Επομένως, το να βρίσκουμε περιπτώσεις νέων ατόμων που πάσχουν από τη νόσο, όπως η κοπέλα και μουσικός για την οποία θα μάθετε παρακάτω, μας δίνουν ενέργεια και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η στάση της και η αντιμετώπιση της κατάστασης της.
Η μπασίστρια και τραγουδίστρια Chloe Little είχε πρόσφατα μάθει ότι έχει διαβήτη τύπου 1 – μιλάει για το πώς έχει επηρεαστεί από αυτή την είδηση, καθώς η μπάντα της (INHEAVEN) προετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της. Σας παραθέτουμε το κείμενο που έγραψε η ίδια: 
“Πριν μερικές ημέρες, έκανα ένα live video για το Facebook, για τους οπαδούς μας ώστε να μας κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το ντεμπούτο άλμπουμ μας. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της 15λεπτης επικοινωνίας, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ρωτούσαν για τα αγαπημένα μας τραγούδια στο δίσκο και ποια προϊόντα μαλλιών χρησιμοποιούσαμε, νομίζω ότι με “τρόλλαραν” (εκτός θέματος θέσεις/ερωτήσεις).
Κάποιος με ρώτησε “σου αρέσει ο διαβήτης;“, κάτι που μοιάζει πολύ περίεργο να ρωτήσεις ένα συγκρότημα. Ωστόσο, όταν μόλις έχεις διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1 και μόνο η οικογένειά σου και ο γιατρός σου γνωρίζουν την κατάστασή σου, είναι μια πολύ τρομακτική η θέση στην οποία βρίσκεσαι, να είσαι στον “αέρα” μπροστά σε 1000 άτομα που δεν γνωρίζεις.
Πώς το πρόσωπο αυτό το γνωρίζει αυτό για μένα; Γιατί οι άνθρωποι κάνουν like στην ερώτησή του; Γελάνε μαζί μου επειδή έχω μια ασθένεια; Πώς το ξέρουν; Μπορούν να δουν το ιστορικό αναζήτησης μου στο διαδίκτυο; Ή μήπως είναι απλώς μια τυχαία σύμπτωση; Ποτέ δεν θα το μάθω.
Ένιωσα μόνο μια απόλυτη παραβίαση της ιδιωτικής μου ζωής, κάτι που δεν μπορούσα να επαναφέρω. Ήθελα να ζήσω με τη νέα μου νόσο, που αλλάζει τη ζωή μου, για λίγο πριν το πω ακόμη και στους στενούς μου φίλους, αλλά τώρα νιώθω ότι πρέπει να είμαι ανοιχτή και να πω την ιστορία. Αλλά ποιος ξέρει, ίσως ήταν απλά μια σύμπτωση και ένα «σημάδι» που με ώθησε να αντιμετωπίσω τη νέα πραγματικότητά μου σε ένα δημόσιο φόρουμ.
Πριν από τρεις εβδομάδες διαγνώσθηκα με διαβήτη τύπου 1. Είχα παρατηρήσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα ότι είχα χάσει περίπου 7 κιλά μέσα σε λίγους μήνες, τα οποία για κάποιον που είναι ήδη σχετικά μικρόσωμος είναι αρκετά σημαντικό ποσό. Ήμουν πεπεισμένη ότι επειδή άλλαξα το αντισυλληπτικό χάπι για ένα σημαντικά φθηνότερο, ήταν ο λόγος για τα συμπτώματά μου. Ωστόσο, μετά από μια γρήγορη εξέταση αίματος, έλαβα μια κλήση από τον γιατρό μου και κατευθείαν στο σημείο, “Chloe, έχεις διαβήτη“.
Πώς συμβαίνει αυτό σε κάποιον που βρίσκεται σχεδόν στα 25 του, που δεν έχει φάει ποτέ κρέας, ασκείται και ζει έναν υγιεινό τρόπο ζωής; Το πρώτο μας άλμπουμ πρόκειται να βγει, κάτι που ονειρεύομαι από την ηλικία των 13 ετών και τώρα δεν μπορώ να το απολαύσω, γιατί μου έτυχε αυτό.
Αυτές ήταν οι πρώτες μου σκέψεις, αλλά τότε συνειδητοποίησα αρκετά γρήγορα ότι πρέπει να προχωρήσω με αυτό, να κοιτάξω αυτή την ασθένεια κατά μέτωπο και να είμαι γενναία. Δεν πρόκειται να το αφήσω να αλλάξει τη ζωή μου, θα συνεχίσω αυτό που κάνω και να φτάσω εκεί που θέλω να είμαι.
Αυτή είναι η ιστορία μου μέχρι στιγμής. Έχω διαβήτη τύπου 1, και μαθαίνω να είμαι σε μια μπάντα και να περιοδεύω ανά τον κόσμο με αυτή τη νόσο. Το άλμπουμ μας θα βγει και θα πάρει την αντίδραση που του αξίζει. Θα σηκώνομαι κάθε πρωί και θα είμαι ακόμα η μπασίστρια των INHEAVEN.
Θα συνεχίσω να δημιουργώ, να είμαι παθιασμένη με την πολιτική, να γράφω, να εκτελώ και να είμαι η μόνη εκδοχή του εαυτού μου που ξέρω πώς να είμαι. Αλλά πρέπει να θυμηθώ, δεν είμαι η μόνη. Υπάρχουν 400.000 άτομα με τύπο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο και, ενώ εξακολουθώ να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου, θέλω να αισθανθώ ότι μπορώ να είμαι ανοιχτή γι ‘αυτό και να μην σκέφτομαι ότι πρέπει να το κρύψω, όταν βρίσκομαι σε μια τουαλέτα ενός φεστιβάλ και κάνω ινσουλίνη, λες και ντρέπομαι για κάτι.
Έτσι, αν με βλέπετε στη σκηνή τροφοδοσίας σε φεστιβάλ, σε ένα χώρο, στο δρόμο και κάνω ένεση, τώρα ξέρετε γιατί.”

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με τη διαχείριση του εφηβικού σακχαρώδη διαβήτη και την ψυχολογική επιβάρυνση των εφήβων και των οικογενειών τους
Περισσότερα

Συμμετοχή σε έρευνα σχετικά με την ψυχολογική επιβάρυνση των εφήβων και των οικογενειών τους

Έρευνα σχετικά με τη διαχείριση του εφηβικού σακχαρώδη διαβήτη και την ψυχολογική επιβάρυνση των εφήβων και των οικογενειών…