Αντιμετωπίζεται και πώς;

living-with-T1d
living-with-T1d

Σε αντίθεση με ορισμένα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που χρησιμοποιούν ινσουλίνη όταν τα χάπια του διαβήτη αποδεικνύονται αναποτελεσματικά στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης, τα άτομα με τύπου 1 διαβήτη δεν μπορούν ποτέ να χρησιμοποιήσουν τα χάπια. Ο στόχος της θεραπείας με ινσουλίνη είναι να μιμηθεί τον τρόπο που το πάγκρεας θα έπρεπε να παράγει και να διανέμει την ινσουλίνη στον οργανισμό υπό κανονικές συνθήκες.
Ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του διαβήτη είναι ο αυστηρός έλεγχος της γλυκόζης αίματος, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η θεραπεία βοηθά τα επίπεδα της γλυκόζης, να διατηρούνται όσο πιο κοντά γίνεται στις φυσιολογικές τιμές.
Οι ασθενείς, θα πρέπει να συζητήσουν με τους γιατρούς τους ποιο στόχο βάζουν σχετικά με τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Είναι επίσης σημαντικό να καθοριστεί ποιος είναι ο στόχος σας για τις ενδείξεις A1C (μια εξέταση που καθορίζει πόσο καλά ελέγχεται ο διαβήτης σας κατά τους τελευταίους 3 μήνες). Με τη διατήρηση της γλυκόζης του αίματος στα επιθυμητά επίπεδα, έχετε πολλές πιθανότητες να αποφύγετε πολλές από τις επιπλοκές που αντιμετωπίζουν ορισμένα άτομα με διαβήτη.
Άλλες παρεμβάσεις οι οποίες είναι χαμηλού κόστους σε αναπτυσσόμενες χώρες και μπορούν να πραγματοποιούνται, περιλαμβάνουν:
• Έλεγχο της αρτηριακής πίεσης
• Φροντίδα των ποδιών
• Έλεγχο για αμφιβληστροειδοπάθεια
• Έλεγχο των λιπιδίων του αίματος (για τη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης)
• Έλεγχο για τα πρώιμα σημάδια του διαβήτη που σχετίζονται με νεφρική νόσο.
Τα μέτρα αυτά πρέπει να υποστηρίζονται από υγιεινή διατροφή, τακτική σωματική άσκηση, διατήρηση φυσιολογικού βάρους σώματος και αποφυγή του καπνίσματος.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα