Ο διαβήτης τύπου 2 συχνά αντιμετωπίζεται με από στόματος χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, επειδή πολλοί άνθρωποι με αυτόν τον τύπο διαβήτη παράγουν κάποια ποσότητα ινσουλίνης από μόνοι τους. Οι άνθρωποι λαμβάνουν χάπια για τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2 αλλά τα χάπια δεν περιέχουν ινσουλίνη. Αντ’ αυτού, περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες όπως: μετφορμίνη, σουλφονυλουρίες, αναστολείς α-γλυκοσιδάσης και πολλές άλλες οι οποίες χρησιμοποιούνται για να κάνουν την ινσουλίνη που παράγει ο οργανισμός ακόμα πιο αποτελεσματική.
Μερικοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 λαμβάνουν θεραπεία με ινσουλίνη. Η ινσουλίνη λαμβάνεται είτε με ένεση αρκετές φορές την ημέρα, ή χορηγείται με αντλία ινσουλίνης. Ο στόχος της θεραπείας με ινσουλίνη είναι να μιμηθεί τον τρόπο που το πάγκρεας θα μπορούσε να παράγει και να διανέμει ινσουλίνη στον οργανισμό υπό κανονικές συνθήκες. Λαμβάνοντας ινσουλίνη δεν σημαίνει ότι έχετε αποτύχει στην προσπάθειά σας να ελέγξετε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας, απλά σημαίνει ότι ο οργανισμός σας δεν παράγει ινσουλίνη από μόνος του ή δεν χρησιμοποιεί όση χρειάζεται για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες από τις τροφές που καταναλώνετε.
Σχετικά άρθρα
7 πράγματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πείτε σε κάποιον που έχει Διαβήτη
Τα λόγια έχουν σημαντικό αντίκτυπο και -δυστυχώς- υπάρχουν πολλά στερεότυπα και μύθοι που «επιπλέουν» γύρω από την πάθηση…
Η παγκόσμια επιβάρυνση της διαβητικής νεφροπάθειας αυξήθηκε από το 1990 έως το 2021
Και προβλέπεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως το 2050, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Endocrinology.
Διαβήτης τύπου 2: Η δίαιτα που αντιστρέφει τα συμπτώματα!
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο διαβήτης θα είναι σε λιγότερο από μια δεκαετία η 7η κύρια…
Οι τελευταίες στατιστικές αναδεικνύουν μια τάση αύξησης προβλημάτων όρασης σε άτομα με διαβήτη
Όραση και διαβήτης, μια σχέση που χρειάζεται προσοχή και τακτικό έλεγχο