Πώς αντιμετωπίζεται ο διαβήτης τύπου 2;

syntagi-600
syntagi-600

Ο διαβήτης τύπου 2 συχνά αντιμετωπίζεται με από στόματος χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, επειδή πολλοί άνθρωποι με αυτόν τον τύπο διαβήτη παράγουν κάποια ποσότητα ινσουλίνης από μόνοι τους. Οι άνθρωποι λαμβάνουν χάπια για τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2 αλλά τα χάπια δεν περιέχουν ινσουλίνη. Αντ’ αυτού, περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες όπως: μετφορμίνη, σουλφονυλουρίες, αναστολείς α-γλυκοσιδάσης και πολλές άλλες οι οποίες χρησιμοποιούνται για να κάνουν την ινσουλίνη που παράγει ο οργανισμός ακόμα πιο αποτελεσματική.
Μερικοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 λαμβάνουν θεραπεία με ινσουλίνη. Η ινσουλίνη λαμβάνεται είτε με ένεση αρκετές φορές την ημέρα, ή χορηγείται με αντλία ινσουλίνης. Ο στόχος της θεραπείας με ινσουλίνη είναι να μιμηθεί τον τρόπο που το πάγκρεας θα μπορούσε να παράγει και να διανέμει ινσουλίνη στον οργανισμό υπό κανονικές συνθήκες. Λαμβάνοντας ινσουλίνη δεν σημαίνει ότι έχετε αποτύχει στην προσπάθειά σας να ελέγξετε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας, απλά σημαίνει ότι ο οργανισμός σας δεν παράγει ινσουλίνη από μόνος του ή δεν χρησιμοποιεί όση χρειάζεται για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες από τις τροφές που καταναλώνετε.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Διαβήτης Κυήσεως
Περισσότερα

Ο διαβήτης της κυήσεως οδηγεί στο σάκχαρο το παιδί

Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες οι οποίες εκδηλώνουν διαβήτη της κυήσεως μπορεί να έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν και τα ίδια πρόβλημα σακχάρου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.