Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή χιλιάδων ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη κρούει η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., μετά την απόφαση των φαρμακοποιών να...

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή χιλιάδων ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη κρούει η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., μετά την απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσει η χορήγηση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους με πίστωση, εξαιτίας των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτούς.

Ειδικότερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, αδυνατούν να αγοράσουν με δικά τους χρήματα τα απαραίτητα φάρμακα (ινσουλίνη, αντιδιαβητικά δισκία) και αναλώσιμα υλικά (βελόνες, ταινίες μέτρησης σακχάρου και σκαρφιστήρες) για την καθημερινή ιατροφαρμακευτική αντιμετώπιση της ασθένειάς τους. Παράλληλα, η διαρκώς μειωμένη οικονομική ρευστότητα στην αγορά, δημιουργεί ελλείψεις των απαραίτητων φαρμάκων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ζωή των ασθενών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναλογιστούν ότι τα πραγματικά θύματα είναι αυτοί που δοκιμάζονται καθημερινά, αφού η ζωή τους εξαρτάται από τη λήψη της φαρμακευτικής θεραπευτικής τους αγωγής.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία, ως εκπρόσωπος των ατόμων με διαβήτη στην Ελλάδα, μεταφέρει την αγωνία 1 εκατ. περίπου πασχόντων και απαιτεί την άμεση εξεύρεση λύσης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares