Σπανακοκεφτέδες στο φούρνο

spanakokeftedes
spanakokeftedes

Νόστιμοι και υγιεινοί σπανακοκεφτέδες, ιδανικοί για δίαιτα και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη!

Χρήσιμες πληροφορίες

Μερίδες: 50 σπανακοκεφτέδες (μέγεθος μικρού προς μέτριου στρογγυλού κουραμπιέ) 
Απαιτούμενος χρόνος: 60′
Βαθμός Δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο καθαρισμένο
  • 2 πράσα
  • 7 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 κούπες αλεύρι από καλαμπόκι (καλαμποκάλευρο)
  • Λίγο τσίλι σε σκόνη
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Κανέλα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Αν το σπανάκι μας είναι φρέσκο το πλένουμε (αφού το έχουμε καθαρίσει) και το ψιλοκόβουμε.
Αν είναι κατεψυγμένο βγάζουμε την σακούλα από την κατάψυξη στην συντήρηση τουλάχιστον τρεις ώρες πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα.
2. Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες (κόβουμε και το τρυφερό μέρος των φύλλων τους, όχι μόνο το λευκά τμήμα).
Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τον άνηθό μας.
3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Εκεί τσιγαρίζουμε το σκόρδο και κατόπιν τα πράσα.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τα μπαχαρικά μας (σε ποσότητες ανάλογες του γούστου μας) και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο της ώρας με την κατσαρόλα ανοικτή και ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα.
5. Αμέσως μετά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε όσο καυτό νερό χρειάζεται έτσι ώστε να πάρουμε ένα μείγμα που πλάθεται εύκολα.
6. Πλάθουμε με το μείγμα τους σπανακοκεφτέδες μας, και τους ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: syntages.matia.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα