Η εργασία με βάρδιες συνδέεται με το Διαβήτη Τύπου 2

Οι εργαζόμενοι με βάρδιες που κοιμούνται πολύ λίγο, σε λάθος ώρα της ημέρας μπορεί ενδεχομένως να αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι εργαζόμενοι με βάρδιες που κοιμούνται πολύ λίγο, σε λάθος ώρα της ημέρας μπορεί ενδεχομένως να αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας, αναφέρει νέα έρευνα.

Η ομάδα καλεί σε περισσότερα μέτρα για να μειωθεί η επίδραση της εργασίας με βάρδιες, μετά από τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ερευνητές ήλεγξαν τη ζωή 21 ανθρώπων περιλαμβανομένων του γεύματος και των ωρών ύπνου.

Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό ’Science Translational Medicine’, έδειξαν ότι αλλαγές στο φυσιολογικό ύπνο σημαίνουν ότι ο οργανισμός πασχίζει να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου.

Ορισμένοι συμμετέχοντες εμφάνιζαν ακόμα πρώιμα συμπτώματα διαβήτη εντός εβδομάδων.

Η εργασία με βάρδιες έχει συνδεθεί με ομάδα προβλημάτων υγείας.

Γιατροί στο Brigham and Women’s Hospital, προσπαθούσαν να μελετήσου την επίδραση της σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Η περίοδος της ημέρας επεκτάθηκε σε 28 ώρες δημιουργώντας παρόμοιο αποτέλεσμα με κάποιον που πετά συνεχώς και σταθερά εμφανίζει jet lag.

Επιτράπηκε στους συμμετέχοντες να κοιμούνται μόνο 6,5 ώρες την ημέρα των 28 ωρών, που ισοδυναμεί με 5,6 ώρες σε φυσιολογική ημέρα. Επίσης ζούσαν σε τεχνητό φως για να εμποδιστεί το φυσιολογικό φως να επαναπρογραμματίσει το βιολογικό ρολόι.

Κατά τη διάρκεια αυτού του σημείου της έρευνας, τα επίπεδα σακχάρου αυξήθηκαν σημαντικά αμέσως μετά το γεύμα και κατά τη διάρκεια περιόδων νηστείας εντός της ημέρας.

Οι ερευνητές έδειξαν ότι παραγόταν η ορμόνη που μειώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης.

3 από τους συμμετέχοντες είχαν επίπεδα σακχάρου που έμειναν τόσο ψηλά μετά τα γεύματα που κατηγοριοποιήθηκαν ως προδιαβητικοί.

Υπογράμμισαν επίσης τον κίνδυνο αύξησης βάρους, καθώς ο οργανισμός επιβράδυνε.

Η πτώση 8% στο μεταβολικό ρυθμό χαλάρωσης ισοδυναμεί με αύξηση 6 κιλών στο βάρος σε ένα χρόνο.

Ο ερευνητής Dr Orfeu Buxton πιστεύει ότι τα ευρήματα στηρίζουν αποτελέσματα άλλων ερευνών που δείχνουν ότι σε ανθρώπους με προδιαβήτη όσοι εργάζονται με βάρδιες και μένουν ξύπνιοι τη νύχτα είναι πολύ περισσότερο πιθανό να προχωρήσουν σε διαβήτη σε σχέση με όσους εργάζονται την ημέρα.

Καθώς όσοι εργάζονται τη νύχτα έχουν συχνά δυσκολία να κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να αντιμετωπίσουν διαταραχή κιρκαδιανού ρυθμού εργαζόμενοι τη νύχτα και ανεπαρκή ύπνο την ημέρα.

Οι ενδείξεις είναι σαφείς ότι ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία και ότι θα πρέπει να γίνεται τη νύχτα για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα