Η LEGO προσφέρει σετ μαγνητικής τομογραφίας σε νοσοκομεία για να απαλύνει το άγχος των παιδιών

Η επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο ακόμα και για προληπτικές μόνο εξετάσεις, μπορεί να είναι απίστευτη πηγή άγχους. Εάν έχετε υποβληθεί ποτέ σε μαγνητική τομογραφία, ξέρετε ότι μπορεί να είναι μια κλειστοφοβική εμπειρία που τσιτώνει τα νεύρα σε ενήλικες, πόσο μάλλον στα παιδιά. Έχοντας αυτό κατά νου, η LEGO στέλνει προσαρμοσμένα σετ μαγνητικής τομογραφίας LEGO σε νοσοκομεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να μάθουν τα πάντα για αυτά πριν υποβληθούν στη δική τους εμπειρία μαγνητικής τομογραφίας. Άλλωστε μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά μπορούν να εξοικειωθούν με κάθε εμπειρία που θα μπορούσε να μοιάζει τρομακτική.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον υπάλληλο της LEGO Erik Ullerlund Staehr, ο οποίος είχε τη σκέψη να κατασκευάσει ένα μοντέλο μαγνητικής τομογραφίας LEGO που θα μπορούσε να βοηθήσει το ιατρικό προσωπικό να προετοιμάσει τα παιδιά για θεραπεία.

«Αυτό θα μείωνε το άγχος τους και θα έκανε την εμπειρία τους πιο παιχνιδιάρικη και λιγότερο τρομακτική», ανέφερε η LEGO σε μια δήλωση. «Το μοντέλο μαγνητικής τομογραφίας κατασκευάζεται τώρα από εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο για να το διανείμουν στα τοπικά νοσοκομεία τους».

Ο παιχνιδοποιός Fraser Lovett μοιράστηκε την εμπειρία του στην κατασκευή του σετ στο Twitter:

Το σετ έρχεται με τρεις χαρακτήρες: έναν γιατρό, έναν τεχνικό μαγνητικής τομογραφίας και ένα παιδί που ετοιμάζεται να υποβληθεί σε σάρωση. Τα παιδιά μπορούν ακόμη και να ανοίξουν τον σαρωτή για να δουν τι υπάρχει μέσα, με την ελπίδα ότι θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργεί η όλη διαδικασία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lee Stanley (@lego_lee40)

Η ανταπόκριση στα σετ μαγνητικής τομογραφίας ήταν έντονη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – γονείς και πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να αποκτήσουν τα δικά τους σετ. Πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης ρωτήσει για μελλοντικά έργα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη για άρρωστα παιδιά.

Με το καλό να φτάσουν και στα ελληνικά νοσοκομεία – κι ας είναι κι αχρείαστα!

πηγή:

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα