Μη εγκεκριμένα προϊόντα με sildenafil

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΕΟΦ για μη εγκεκριμένα και επικίνδυνα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής σε σχέση με τη στυτική δυσλειτουργία.

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των Ισπανικών Αρμόδιων Αρχών, τα προϊόντα

· DOIMAS capsules (0,6 mg) περιέχει τη δραστική χημική ουσία ’nitroso-prodenafil’. Διανομέας στην ΕΕ: FITODIS S.L. (SPAIN)

· MALE TONIC ENHANCER EXTRA STRONG 6 (450 mg), περιέχει τις δραστικές χημικές ουσίες ’hydroxyhomosildenafil και hydroxyhomothiosildenafil’. Διανομέας: άγνωστος

· START UP FOR MAN 100% BOOSTER capsules (608,5 mg) περιέχει τη δραστική χημική ουσία ’tadanlafil’. Διανομέας: Lab Start Up (SWITZERLAND)

· ULTIMATE V 4 capsules (250 mg) που περιέχει τις δραστικές sildenafil, thiosildenafil, homosildenafil, hydroxyhomosildenafil, homothiosildenafil, hydroxy homothiosildenafil.
Διανομέας: Tilwel Solutions Ltd (UK).

είναι μη εγκεκριμένα και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Τα προϊόντα πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου και καταστημάτων πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής. Σύμφωνα με την ενημέρωση τα προϊόντα κυκλοφορούν σαν συμπλήρωμα διατροφής για τη στυτική δυσλειτουργία.

Τα προϊόντα διανέμονται στην Ισπανία και όλες οι παρτίδες έχουν ήδη ανακληθεί από την αγορά.
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή: http://www.iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα