Διεθνής Ημερίδα για τη μεταμόσχευση νησιδίων παγκρέατος σε διαβητικούς ασθενείς

Διεθνής Ημερίδα για τη μεταμόσχευση νησιδίων παγκρέατος σε διαβητικούς ασθενείς

Την αναγκαιότητα των μεταμοσχεύσεων νησιδίων παγκρέατος σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι, και τις τελευταίες εξελίξεις, για την αντιμετώπιση της νόσου που έχει πάρει τη μορφή μάστιγας, θα αναπτύξουν δέκα από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως, σε Διεθνή Ημερίδα που συνδιοργανώνουν η Β’ Προπαιδευτική κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών, το Ινστιτούτο Κυτταρικών Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων Κυττάρων του τμήματος Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.
Η Διεθνής Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο «King George Palace», ενώ στην τελετή έναρξης, που θα γίνει στις 10:00 π.μ., θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως επισημαίνουν, σε ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι εμφανίζεται πλέον σε ποσοστό ιδιαίτερα ανησυχητικό τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας, μάλιστα, αύξηση 5% ετησίως, κυρίως σε παιδιά μικρότερης της προσχολικής, ηλικίας.
Στην Ελλάδα 1.000 παιδιά το χρόνο καταγράφονται με νεοεμφανιζόμενο διαβήτη, από τα οποία περίπου το 20% σε δύο με τρεις δεκαετίες, θα αναπτύξει μία από τις επιπλοκές που προκαλεί η νόσος (οφθαλμολογικές επιπλοκές -τύφλωση, νεφροπάθειες, γάγγραινα των άνω ή κάτω άκρων), και να χρίζει άμεσης μεταμόσχευσης.
Πηγή: www.in.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

O ΕΟΠΠΥ κλείνει την αγορά των διαβητικών παπουτσιών, ελέγχει τα σημεία αλλά δεν ελέγχει το προϊόν! Συνέντευξη με την Αικ. Καψιμάνη.

Μιλήσαμε με την κυρία Αικατερίνη Καψιμάνη, εκπρόσωπο της Εταιρείας ΠΟΛΥΦΡΟΝΤΙΣ που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων των κάτω άκρων και…